Időjárás

Szeptember első hétvégéjén visszatér a strandidő

Búcsúzik a Duna nyári műsora

| Szerző: hirado.hu
Utolsó adásával jelentkezik pénteken a Nyár 23. A Duna népszerű nyári magazinműsora idén már a Kárpát-medence teljes turisztikai kínálatát felvonultatta, és csaknem 80 úti célt mutatott be. A nézők szórakoztatásáról több száz produkcióval gondoskodtak a sztárvendégek.

Ismét kalandos szezont zár Rátonyi Kriszta és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence. A Nyár 23 előkészületei már márciusban, míg az első forgatások májusban elkezdődtek. A több mint 6000 percnyi műsoridőben 800 beszélgetést hallgathattak meg és 360 bejátszót láthattak a nézők. Az önfeledt kikapcsolódást több mint 70 előadó 300 zenei produkciója biztosította.

A Nyár 23 tematikája a Kárpát-medence turisztikai célpontjaival, látványosságaival és turistacsalogató programajánlóival bővült. A műsor 77 településre és azok környékére kalauzolta a nézőket határon innen és túl. Újdonságként a közmédia műsorvezetői is csatlakoztak a legeldugottabb szegletek felfedezéséhez, és kikapcsolódási tippeket adva, nosztalgiázva mutatták meg a számukra kedves helyeket. Akkora távolságot tettek meg a forgatási helyszínek között, amekkorával a Földet is meg lehetne kerülni.

Somossy Barbara és Forró Bence (Fotó: MTVA)

A gasztronómia idén is szerves része volt a műsornak, így az ország legjobb éttermeinek, büféinek, vendéglátóhelyeinek és borászatainak kínálatából csemegézhetett a közönség. Ízelítőt kaphattak a nyár slágerételeiből, mások mellett a desszert-különlegességekből, mint a szalonnás fagylalt vagy a hungarikum kürtőskalács pisztáciakrémmel töltve.

A Duna nézőit szeptember 4-től megújulva várja a visszatérő Család-barát Rátonyi Krisztával és Fodor Imrével, valamint Somossy Barbarával és Forró Bencével.

Nyár 23 adásai 60 napig újranézhetők a Médiaklikken.

Ajánljuk még