Időjárás

Hőségriadó: a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki öt vármegyére

A Petőfi Zenei Díj idei életműdíjasát, Adamis Annát köszönti a Dankó Rádió  

Közelgő 80. születésnapja alkalmából Adamis Annát ünnepli következő tematikus hétvégéjén a Dankó Rádió. A Kossuth-díjas dalszövegíró, költő számos ikonikus dalával várja hallgatóit a magyar zene rádiója a Jó pihenést! és a Szív küldi szívnek szívesen című műsorokban augusztus utolsó hétvégéjén.

Idén februárban a közmédia a Petőfi Zenei Díj 2022-es életműdíjával ismerte el Adamis Anna munkásságát. A beatkorszak legendás, idén Kossuth-díjjal kitüntetett dalszövegíróját nagyszabású gálaműsorral ünnepelték februárban hazánk sztárelőadói. Adamis a 70-es évektől meghatározó szereplője a magyar zenei életnek, és nem csak a popzene világában. Az LGT és az Omega állandó dalszövegírójaként vált ismertté, de írt dalt többek között Kovács Katinak, Zalatnay Saroltának, Ruttkai Évának és Varga Miklósnak is.

Az Adamis-életmű legismertebb alkotásai máig emlékezetes slágerek, amelyek generációkat kötnek össze. A Menni kéne és a Ringasd el magad című dalt, a mindenki által jól ismert Álomarcú lányt vagy az idén 50 éves Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés mű szerzeményeit mind Adamis Annának köszönheti a magyar zenei élet. Az utóbbi darab egyik dalának születéséről beszélt a dalszövegíró egy korábbi interjúban: „Ebben az egészben engem csak az izgatott (…), hogy ki ez az Eszter, aki végülis a regényben, mint alak nincs is jelen, nincs leírva. Ezért gondoltam azt, hogy az Arra születtem egy olyan nőt kell, hogy bemutasson, aki után bolondul az összes férfi az egész darabban.”

Adamis nevéhez fűződő slágerek múlhatatlanságát jól mutatja, hogy a mai napig gyakran játssza őket számos hazai rádiócsatorna és több nemzedék kedvencei. A Dankó Rádió következő tematikus hétvégéjén születésnapja alkalmából élteti Adamis Anna művészetét.

A tematikus hétvégéből készülő podcast – benne Adamis Anna interjúrészletekkel és kiváló szerzeményeivel – elérhető lesz a hétvégét követően a Dankó Rádió hivatalos Facebook-oldalán és a Médiaklikken is.

Adamis Anna tematikus hétvége – augusztus 26-án és 27-én a Dankó Rádióban.

Ajánljuk még