
Széll Tamás újabb konyhai trükköket tartogat a Duna nézőinek. A Főmenü Michelin-csillagos séfje és Böröcz Zsófia gasztromentor gondoskodnak róla, hogy mindenki találjon a kedvére való ínyencséget. Lesznek sós, édes, magvas, gyógynövényes és bundás receptek, valamint tippek a sztárséftől a tökéletes piknik-, strand- és disznótoros ételek elkészítéséhez. A laktató és sokszínű fogások elkészítésének fortélyai mellett a házigazda professzionális mozdulatsorait is elsajátíthatja a közönség.
„A Főmenü új évadában folytatjuk a gasztronómiai utazásunkat, hazai és nemzetközi fogásokat készítünk, változatos alapanyagok felhasználásával mutatunk be a hétköznapokra és az ünnepi alkalmakra egyaránt hasznos konyhai tippeket” – árulta el a hazai gasztronómia kiválósága.
Az új évad első részében hűsítő ételek kerülnek az asztalra. Széll Tamás sült paradicsomlevest készít és frissítő uzsonnaként parmezános krutont süt. Böröcz Zsófia egy igazi klasszikus jégkrémdesszertet idéző, kávés parfét csinál piros bogyós gyümölcsökkel megbolondítva. A séfek háromféle sorbet különlegességet is alkotnak közösen.

A műsorban nemcsak a hazai és nemzetközi gasztronómiát ismerhetik meg a nézők, hanem annak jeles képviselőit is. A szakértő vendégek mellett a konyhaművészet rajongói is érkeznek a műsorba – mások mellett Mező Misi, Mikó István, Bay Éva, Rátonyi Kriszta és Somossy Barbara – és személyes történeteikkel fűszerezik meg az adásokat. Az első adás vendége a tortáiról és fagylaltjairól is híres díjnyertes cukrászmester Füredi Krisztián lesz, aki két társával harmadik helyezést ért el a Fagylalt Európa-csapatbajnokságon, ezzel bejutottak a januári világbajnokságra.
Főmenü – augusztus 26-tól szombatonként 17 órától a Dunán.