Aktuális

Tovább küzdenek az erdőtüzekkel Athén környékén és a görög-török határ mindkét oldalán

Különleges felfedezőútra indult a Duna két műsorvezetője

A Tapolcai-medence vadregényes tájait járta be a Nyár 23 két műsorvezetője. Somossy Barbara és Forró Bence a Balaton egyik bakancslistás helyszínét, a Kő orra hegycsúcsot is megmászta.

A Duna Nyár 23 című magazinműsora hétfőtől szombatig változatos témakínálatában belföldi útitippekkel is szolgál a nézőknek. A műsor két házigazdája, Somossy Barbara és Forró Bence a szerdai adásban a Balaton-felvidéken kalauzolta a nézőket, megmutatva milyen páratlan lehetőségeket kínál a terület az aktív kikapcsolódásra. A műsorvezetők izgalmas túraútvonalakkal és látnivalókkal hívogatták a szabadba a nézőket.

„A kiránduláshoz nincs szükség semmi másra, csak a két lábunkra. A friss levegő erősíti az immunrendszert, a terepen sétálás pedig kiváló egészségmegőrző mozgásforma. Néha jó kiszakadni a nyüzsgésből, és egyedül vagy társaságban felfedezni hazánk különleges szegleteit” – biztatta a nézőket Forró Bence. A Duna képernyőse családjával és kutyájukkal rendszeresen vállalkozik hosszú sétákra.

Somossy Barbara szülei már évek óta a Balaton-felvidéken élnek, ezért jól ismeri a környéket. Egy már-már feledésbe merült, a helybéliektől megismert legendát is elmesélt.

„Lesenceistvándon, a Kő orra kilátóból fantasztikus látvány tárul elénk a badacsonyi hegyekre. Az itt élők úgy is hívják ezt a helyet, hogy dübörgő, mert amikor nagy csend volt a faluban, sokszor lehetett hallani, ahogy munkálkodnak a felszínformáló erők” – mesélte Somossy Barbara. A teljes ajánló újranézhető a Nyár 23 Médiaklikk-oldalán.

Nyár 23 – élőben a Balaton-partról, napi belföldi úti tippekkel, hétfőtől szombatig 10 és 12 óra között a Dunán.

A Nyár 23 korábbi adásai 60 napig újranézhetők a Médiaklikken.

Ajánljuk még