Aktuális

Enyhe földrengés volt Magyarországon

István, a király – A jubileumi előadás élőben a Dunán

A negyvenéves rockopera ünnepi előadását élőben közvetíti a Duna a Papp László Sportarénából. A nagyszabású produkciót eddig nem látott szereposztással és látványvilággal ezer négyzetméteren mutatják be augusztus 19-én. A három színpadon játszódó darabban gyermekkórus, százhúsz fős tánckar és rockzenekar is szerepel.

Ismét változatos műsorfolyammal készül a közmédia az államalapítás ünnepe alkalmából. Augusztus 19-én 20 órától minden idők legsikeresebb hazai rockoperájának jubileumi előadását élőben követhetik a Duna nézői.

Az idén negyvenéves István, a királyt ebben a formában még nem láthatta a közönség, az elmúlt évtizedek legérdekesebb és mindenképpen legnagyobb feldolgozásának ígérkezik. A cselekmény a kétezer négyzetméteres Arénában ezer négyzetméteren bonyolódik: az István-, a Koppány-színpadon, valamint középen egy szakrális térben.

Novák Péter rendezésében a hazai művészvilág ismert színészei és zenészei lépnek színpadra. A Bródy János és Szörényi Levente szerzőpáros időtálló darabjában Istvánt Koltai-Nagy Balázs, Koppányt Baricz Gergő alakítja.

Kapcsolódó tartalom

A további szereplőket Schell Judit (Sarolt), Horányi Juli (Gizella), Herczku Ágnes (Réka), Köteles Leander (Torda), Orosz Ákos (Asztrik), Kardos-Horváth János (Vecelin), Borbély Richárd (Laborc), Pallag Márton, Krisztik Csaba, Andrássy Máté (főurak) és Sena Dagadu (sámán) játsszák. Az élményszínházban közreműködik a Magyar Állami Operaház Gyermekkara, egy 120 fős tánckar és egy hatfős rockzenekar.

A születésnapját ünneplő rockopera esti előadására minden jegy elkelt, a magyar zenés színjátszás egyik legnagyobb hatású darabját a Duna nézői az otthonuk kényelmében élvezhetik, és részesei lehetnek a kultúrtörténeti jelentőségű eseménynek.

István, a király – jubileumi előadás augusztus 19-én 20 órától élőben a Dunán.

István, a király – 40 – Így készült az előadás augusztus 19-én 19:40-től a Dunán.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még