Aktuális

Augusztus 20-án Budapestre látogat Erdogan török elnök

Gyerekkora meghatározó helyszíneire tért vissza a Kossuth Rádió műsorvezetője

| Szerző: hirado.hu
Néhány vonzó úti célt mutatott be a Vár a Kárpát-medence turisztikai magazin legutóbbi adásában Balog Tamás. A Kossuth Rádión hétvégén hallható Örökzöld és Kívánságkosár műsorok házigazdája, valamint az Irány az űr! című, a Hunor programot bemutató adás szerkesztő-műsorvezetője nemcsak szülőhelye, Vácszentlászló szépségeit, hanem egy gyermekkorában sokszor látogatott kastélyt is a nézők figyelmébe ajánlott.

Hatvanban kezdte túráját Balog Tamás, a Heves vármegyei város egyik különleges ékénél.

Ha azt mondom, hogy Grassalkovich-kastély, sokaknak egyből Gödöllő jut eszébe, pedig Hatvanban is található egy. Gyerekkoromban sokat látogattuk az épületet, amely azóta rengeteget szépült” – mondta az 1700-as évek közepén, eredetileg mezőgazdasági központnak épült barokk kastélyról, amelyben 2014 óta vadászati múzeum működik.

Kapcsolódó tartalom

A Kossuth Rádió műsorvezetője bejárta az épület rendezett kertjét, körbevezette a nézőket a kiállításon, majd szülőhelyére, Vácszentlászlóra utazott tovább. „Gyerekkorom meghatározó helyszíne a vácszentlászlói víztározó, ahova érdemes családdal, barátokkal ellátogatni, akár kirándulni, akár horgászni” – ajánlotta a kikapcsolódásra remek turisztikai célpontot Balog Tamás a Vár a Kárpát-medence nézőinek.

A műsorvezető kedvenc gyerekkori helyszíneit megismerhetik a Vár a Kárpát-medence Nyár 23-ban bemutatott, Médiaklikken újranézhető részében.

Vár a Kárpát-medence – egész nyáron a Dunán, az M1 aktuális és az M5 kulturális csatornán.

Nyár 23 – élőben a Balaton-partról, napi belföldi úti tippekkel, hétfőtől szombatig 10 és 12 óra között a Dunán.

A Nyár 23 korábbi adásai 60 napig újranézhetők a Médiaklikken.

Ajánljuk még