Időjárás

Visszatér a jó idő – napos, csapadékmentes vasárnapunk lesz

Nyári emlékek – Hogy volt?! – Kiderült az igazság Nagy Feró gimnáziumi kicsapásáról

| Szerző: hirado.hu
Nagy Feró érkezett vendégként a Duna Hogy volt?! című műsorának nyári különkiadásába. Az énekes felidézte gyerekkori nyári emlékeit, és magával hozott néhány vidám történetet koncertélményeiről is.

Rockikonok és poplegendák nyarai elevenednek meg a Nyári emlékek – Hogy volt?! különkiadásban. A legutóbbi adásban Nagy Feró Kossuth-díjas előadóművész osztotta meg, hogy ő mennyire tudott azonosulni népszerű dalával, ami a nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozást hirdette.

A Beatrice énekese Radványi Dorottya és Sztankay Ádám társaságában a nyári koncertturnék és vakációk hangulatát idézte fel egy-egy eddig még el nem mondott történeten keresztül.

  1. Egyik első nyári emléke az úttörőtáborból való, ahova borotvált fejjel érkezett meg. Édesanyja ugyanis az utazás előtt fodrászhoz küldte őt, de mivel nem mondta meg neki, mennyit vágasson, ezért a kopaszság mellett döntött.
  2. Kamaszként sokszor vadkempingezett a barátaival. Többször aludt a Balaton partján, a nádasban. Egyszer elkapta a társaságukat egy rendőr, aki végül nem büntette meg őket, hanem három napra engedélyezte nekik az illegális tartózkodást.
  3.  Énekkar helyett inkább focizni akart, ezért a kiválasztáskor direkt hamisan énekelt. Tanárának feltűnt a szándékosság, ezért kötelezővé tette számára a kórusba járást.
  4.  Elterjedt róla a hír, hogy balhés volt az iskolában, de ez valójában nem igaz. Sosem tanácsolták el a gimnáziumból, és még csak meg sem bukott.
  5.  Nem vágyott a kötelező sorkatonaságra, és egy véletlen folytán nem is kapott behívót. Húsz éven át rettegett, mikor jönnek rá a hibára, de szerencséjére sosem derült ki, hogy nem teljesített szolgálatot.
  6. Még egyetemista korában egyik koncertjükön tejet osztogattak a színpadról, hogy a fiatalok azt igyák alkohol helyett. Nagy Feró eredetileg csak viccnek szánta az ötletet, de a KISZ tagjai komolyan vették, ezért kénytelen volt kiosztani a közönségnek.
  7. Az István, a király rockopera sikere után – belügyminiszteri közbenjárással – kapta vissza az útlevelét, amit korábban azért vettek el, mert disszidálni akart zenei sikerek reményében.
  8.  Évente két alkalommal rendez őrbottyáni otthonában összejövetelt a helyi időseknek. Élő zenével és frissen sültekkel vendégeli meg a város szépkorú lakóit.

A következő adások is kivételes vendégeket és történeteket tartogatnak. A műsor folytatásában péntek esténként – mások mellett – Csepregi Éva, Zoltán Erika, Charlie, Patkó Béla Kiki és Solymos Tóni is önfeledten nosztalgiázik majd, Szikora Róbert pedig nyári élményeivel és klippremierrel érkezik.

Kapcsolódó tartalom

Nyári emlékek – Hogy volt?! különkiadás – péntekenként 20:45-től a Dunán.

A korábbi adások 60 napig újranézhetők a műsor Médiaklikk-oldalán.

Ajánljuk még