Aktuális

Orbán Viktor elindult a NATO-csúcsra

A Rómeó és Júlia című darabot mutatja be a Maribori Balett a Margitszigeten

A Rómeó és Júlia című darabot mutatja be a Maribori Balett a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon csütörtökön; a Szergej Prokofjev zenéjére készült balettet Valentina Turcu állította színpadra, Darai Tamás és Catarina de Meneses címszereplésével.

A Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének 80 perces előadása a nézőt az utolsó pillanatig rabul ejti – olvasható a Margitszigeti Színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A szervezők Darai Tamást idézik, aki az előadásról elmondta: nagy kőoszlopok állnak majd a színpadon, amelyeket a táncosok fognak mozgatni és azzal változik a színpadkép. „Valentina nagyon jól és nagyon tömören meséli el a sztorit” – mondta a táncművész, hozzátéve: egy ütős, színes, sokszereplős, a többi koreográfiához képest rövidebb előadásuk lesz, Prokofjev zseniális zenéjével.

Elmondta, hogy a darabot január-februárban már előadták Mariborban, és élete egyik legkedvesebb szerepe lett. „A partnernőm, Catarina de Meneses is remek benne, nagyon jó vele dolgozni, Valentina Turcu koreográfiája pedig csodás” – emelte ki a művész, aki kiemelte, hogy az előadásnak nagy sikere volt Mariborban és már nagyon várja a margitszigeti fellépést.

Az előadásról további információ a https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/maribor-ballet-romeo-in-julia/ oldalon érhető el.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még