Aktuális

Tuzson Bence lesz az új igazságügyi miniszter

Tizenhat városba látogat el a Zenélő Magyarország koncertsorozat a hétvégén

Idén 16 városba látogat a Zenélő Magyarország programsorozat: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara immár negyedik alkalommal viszi házhoz a legszebb klasszikus és filmzenei dallamokat. Az ingyenes szabadtéri kamarakoncerteket július első hétvégéjén hallhatják az érdeklődők országszerte – tudatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája szerdán az MTI-vel.

A Zenélő Magyarország című programsorozat élő zenével tölti meg Magyarország közkedvelt turisztikai célpontjait szombaton és vasárnap. A fafúvós-vonós, rézfúvós és vonós kamarazenei formációk műsora igazodik a könnyed hétvégi programokhoz, így az érdeklődők kötetlenül élvezhetik az előadásokat a nyári estéken – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

„Bízom benne, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az időjárás is kedvez a hangulatos koncerteknek, melyek kellemes kikapcsolódást jelentenek majd a helyi lakosoknak, a nyaralóknak és turistáknak” – idézi az összegzés Devich Mártont, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatóját.

A zenekari muzsikusokból álló különböző kamarazenei formációk népszerű darabokkal készülnek: rézfúvósaik Händelt, Wagnert és John Williamst is játszanak, a fafúvós és vonós kamarazenei együttesek Vivaldi, Bach, Boccherini és Pachelbel mellett Mozart-művekkel is készülnek – tette hozzá az igazgató.

A helyszínek kiválasztásánál újfent arra törekedtek, hogy az ország minden régiójában élvezhessék az érdeklődők az élő zene örömét – fűzte hozzá Devich Márton.

(Forrás: MTVA)

Szombaton Hajdúnánás, Nyíregyháza, Mosonmagyaróvár, Pannonhalma, Kiskunhalas, Kiskőrös, Sümeg és Zirc fogadja a művészeket; vasárnap pedig Villány, Mohács, Zalaegerszeg, Körmend, Kőszeg, Sárvár, Gyula és Mezőtúr közönségét várják a klasszikus zenei programok – olvasható a közleményben.

A Zenélő Magyarország országos koncertsorozat részletes programja a www.radiomusic.hu weboldalon található – áll az MTVA Sajtó és Marketing Irodája kedden az MTI-hez elküldött összegzésében.

Ajánljuk még