Aktuális

Eltépett papírszalagként hullott alá az újra összeomló híd: videón ahogy pillanatok alatt semmivé lesz

Idén 33 koncert várja a közönséget a Klassz a pARTon Fesztiválon

Idén 33 koncert, 38 szólista és 14 zenekar fellépése várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon! nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozaton július 13. és augusztus 1. között a Balatonnál és Tatán.

A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont az ingyenes koncerteknek, idén Balatonederics is csatlakozik az eseményhez – hangsúlyozta É. Szabó Márta, a fesztivál producere, a Cimbora Alapítvány elnöke a fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: Balatonederics mellett a rendezvény a megszokott balatoni helyszíneken – Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly és Zamárdi – jelentkezik majd, és Tatán az Öreg-tó melletti parkba is várják az érdeklődőket.

Érdi Tamás zongoraművész, a fesztivál művészeti vezetője többek között arról beszélt, hogy

kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, amely idén csatlakozik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatához.

Pista Eszter, a fesztivál művészeti tanácsadója elmondta: több külföldi vendégművész lép fel eseményen, 2019 óta ugyanis számos külföldi fesztivállal együttműködnek, például az Emilia Romagna Fesztivállal vagy az Alba Music Fesztivállal.

Az idei külföldi művészek között van Massimo Mercelli olasz fuvolaművész vagy Marko Miletic szerb csellóművész. A fesztivál nyitányaként lép fel Stefan Cazacu román csellóművész, aki Érdi Tamás zongoraművésszel ad koncertet július 13-án Tihanyban, az Apátsági templomban.

A Palermo Classica fesztivállal kialakított együttműködésnek köszönhetően két olasz vendégművész is érkezik a fesztiválra, emellett az olasz fesztivál bemutatja programfüzetét és szicíliai borokat és édességeket is hoznak majd a közönségnek

– hangsúlyozta Pista Eszter.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Cimbora című, egykori népszerű tévéműsor idén ünnepeli 50. évfordulóját. A jubileumot szeptember 10-én ünneplik délutáni és esti koncerttel a Magyar Zene Házában, ahol fellép többek között Sebő Ferenc, a Kaláka együttes és még sokan mások – hangsúlyozta Batta András, a Magyar Zene Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még