Aktuális

Orosz hadgyakorlat kezdődött a Balti-tengeren, ahol NATO-hadgyakorlat is zajlik

Hűvösvölgyi Ildikó félt felmenni a színpadra

| Szerző: hirado.hu
Magabiztos kislány volt, a kudarc lehetősége fel sem merült benne egészen a Színház- és Filmművészeti Főiskoláig. Itt érezte azt, hogy elveszett, emlékezett vissza pályája ezen szakaszára az M5 Kontúr című portréműsorában a Kossuth-díjas színművész. Sipos Szilvia műsorvezetőnek azt is elárulta, minek köszönhetően talált ismét magára.

Az őrszentmiklósi alapiskolától a Színház- és Filmművészeti Főiskoláig az élete természetesen alakult, mindent sikerrel vett. Szülei már kisgyermekként felfedezték muzikalitását, zenei tehetségét. „Éreztem, hogy valamiképpen a színpadon van a helyem, noha még nem tudtam pontosan hogyan” – mondta Hűvösvölgyi Ildikó.

A színművész először zongorázni tanult, majd énekelni, és a főiskolára is felvették prózai szakra. Színésztanoncként úgy érezte, elveszetté vált, a helyzetgyakorlatokon ugyanis nem szerepelt jól.

„Mindenféle nyakatekert, mesterséges dolgot kitaláltam, ahelyett hogy önmagamat adtam volna. Nem értettem, miért nem vagyok olyan jó, és a tanárom érzékeltette is ezt. Fél év elteltével annyira féltem már felmenni a színpadra, hogy inkább zongoráztam, csak ne kelljen bemennem az órára” – árulta el az M5 nézőinek a színművész.

A zenés helyzetgyakorlatoknak köszönhetően azonban fokozatosan feloldódott, mert azokban ő volt az egyik legjobb. „A zene szárnyán fokról fokra magamra találtam” – fogalmazott a Kontúrban Hűvösvölgyi Ildikó.

Az M5 portréműsorában a szintén a színművész pályát választó lánya, Kisfaludy Zsófia is megszólalt. Elmesélte, hogyan tudta meg gyermekkorában, hogy édesanyja híres, és elmondta, milyen fontos kérdést tett fel neki, mielőtt a nyomdokaiba lépett.

A teljes beszélgetés újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán.

Kontúr – szombatonként 17:45-től az M5 kulturális csatorna műsorán.

Ajánljuk még