Aktuális

Botrány a stadionban: agydaganattal küzdő kisfiúra támadtak a szurkolók

Folytatódik a közmédia látványos Kárpát-medencei rövidfilmsorozata

| Szerző: hirado.hu
A Kárpát-medence legkülönlegesebb természeti és kulturális helyszíneit tárja a nézők elé madártávlatból a Szép hazánk, Kárpát-medence! című új, háromrészes rövidfilmsorozat a Dunán, a Duna Worldön és az M5-ön. A Szép hazánk, Magyarország!-széria folytatása a határainkon túli történelmi, szakrális emlékeket és természeti kincseket mutatja be.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából június 4-én a Kárpát-medence magyarlakta területeinek történelmi emlékhelyeit, ikonikus épületeit, templomait, zarándokhelyeit, várait és természeti szépségeit ismerhetik meg a közmédia nézői lenyűgöző drónfelvételek segítségével.

A látványos összeállítások olyan emblematikus helyszínekre kalauzolnak, mint az erdélyi Csíksomlyó, Torockó és Nagyvárad, a vajdasági Bács vára, a muravidéki Lendva és a nagytótlaki Árpád-kori Szent Miklós-körtemplom, vagy a felvidéki Trencsén és a festői Krasznahorka vára.

A felvételekkel megcsodálhatják a nézők a délvidéki Eszék belvárosát, a varasdi várat, az őrvidéki Németújvárat, a fraknói várat, valamint felfedezhető Kárpátalján, az Északkelet-Kárpátok gerincén, a Vereckei-hágó vidéke is.

Kapcsolódó tartalom

A Szép hazánk, Kárpát-medence! változó időpontban jelentkezik a Duna, a Duna World és az M5műsorkínálatában. A látványos felvételekkel és zenei aláfestéssel illusztrált bemutatók a Médiaklikken is elérhetők lesznek.

A kiemelt kép illusztráció: Határkő az erdélyi Torockótól keletre fekvő Székelykő kopár hegycsúcsán 2021. augusztus 26-án (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Ajánljuk még