Aktuális

Folyamatban van a Suhajda Szilárd mentésére szervezett akció

Valóra váltotta nézői álmait az M2 Gyerekcsatorna tavaszi kampánya

| Szerző: hirado.hu
Bemutatja a nyertes pályázóinak főszereplésével készült kisfilmeket az M2 Gyerekcsatorna. A Mi leszek, ha nagy leszek? felhívás arra buzdította a gyerekeket, hogy rajzolják le az álommunkájukat, és egy rövid leírást is mellékeljenek arról, miért szeretnének adott területen dolgozni. A tíz legkreatívabb alkotás készítői egy izgalmas élménynapot kaptak jutalmul: kipróbálhatták magukat a vágyott szakmában. A kisfilmeket május 29. és június 9. között tűzi műsorra a közmédia gyerekcsatornája a Hetedhét kalandban.

Leendő művészeket, segítő-, műszaki-, és kézműves szakembereket indíthat el pályájukon az M2 Gyerekcsatorna Mi leszek, ha nagy leszek? kampánya. A tavaszi felhívás népszerűségét mutatja, hogy több mint ezer gyermek jelentkezett, akik megmutatták, hogyan képzelik el álommunkájukat. A fantáziadús művek közül tízet választott ki a szerkesztőség, és lehetőséget biztosított az alkotóknak, hogy élőben is megtapasztalhassák, milyen az adott foglalkozás.

A nyereményül kapott élménynapot az M2 stábja is végigkísérte. Feledhetetlen órákat szereztek a kicsiknek, akik egészen különleges szakterületek és ritka mesterségek fortélyaiba nyerhettek betekintést. A gyerekcsatorna nézői a fazekas, az állatorvos, az ács, a légtornász, a rajzfilmkészítő, a kutyakiképző, a mozdonyvezető, a nyomozó, a festőművész és a pilóta szakmákkal ismerkedhetnek meg.

A kisfilmek főszereplői lelkesen segédkeztek a szakmák képviselőinek és sosem fogytak ki a kérdésekből, így az epizódok végére teljes bizonyossággal állították: ők már biztosak abban, milyen foglalkozást választanak, ha felnőnek.

A nyertesek művei – amelyek alapján a kisfilmek készültek – a Médiaklikk-oldalon megtekinthetők.

Mi leszek, ha nagy leszek? – kisfilmek a gyermekek álommunkáiról május 29. és június 9. között az M2 Gyerekcsatorna Hetedhét kaland című műsorában.

Ajánljuk még