Aktuális

Hajtóvadászat! Kettős gyilkos szökött meg a börtönből

Puskás Öcsi és barátai – premier animációs filmsorozat az M2 Gyerekcsatornán

| Szerző: hirado.hu
Hazánk világhírű labdarúgójáról, Puskás Ferencről készült animációs rajzfilmsorozat debütál május 29. és június 13. között 16 órától a közmédia M2 Gyerekcsatornáján. Az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes futball-legendának, az Aranycsapat kapitányának, a nemzet Ssportolójának gyermekkorát idézi fel a széria.

A közmédia legfiatalabb nézői is megismerhetik annak a történetét, hogyan indult el pályáján minden idők legismertebb magyar labdarúgója. Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor nagy sikerű mesekönyv sorozata, a Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai ihlette a 12 részes animációs sorozatot. Az epizódokban megjelenik a még gyermek Puskás Ferenc élete, a vele kapcsolatos történetek és városi legendák.

(Fotó: Film Positive Productions)

A rongylabda című első részből kiderül, hogy nem volt számára egyszerű a kezdet.

A hétéves Öcsi barátjával, Bozsik Cucuval megy le a kispesti grundra, de a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. Öcsi rendkívül csalódott, ezt látva édesapja kitalálja, hogy egy rongylabdát kell készíteni a kicsiknek, amivel otthon is könnyűszerrel gyakorolhatnak.

Puskás Ferenc, Magyarország „örökös kapitánya” és a világ futballrajongóinak kedvence nemcsak kivételes tehetségével, hanem lenyűgöző személyiségével is példaképként szolgálhat a gyerekeknek.

(Fotó: Film Positive Productions)

A film rendezője Gellár Csaba, producerei Lajos Tamás, Takó Sándor és Bederna László, szakértő-producere Szöllősi György, szakértője Kemény Kristóf. Öcsi szüleinek hangja Ónodi Eszter, Ruttkay Laura, és Magyar Attila, Öcsit Sándor Barnabás és Kerekes Máté, Cucut Borbély Levente és Bősz Mirkó, Évit Véghseő Emma és Bak Julianna szólaltatja meg.

A film gyártója a Film Positive Productions, szakmai partnere a PUSKAS.COM. A mesefilm a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.

(Fotó: Film Positive Productions)

Puskás Öcsi és barátai – az animációs sorozat első évadát május 29. és június 13. között mutatja be az M2 Gyerekcsatorna, az epizódokat 16 órától tűzik műsorra.

Ajánljuk még