Aktuális

Ma 15 órától Kormányinfó

Carmen szerepében mutatkozik be Joyce El-Khoury a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Joyce El-Khoury libanoni-kanadai szoprán Carmen szerepében mutatkozik be George Bizet operájában az osztrák-magyar határ közelében lévő Szentmargitbányai Kőfejtőben – közölték a szervezők az MTI-vel.

Daniel Serafin, a Szentmargitbányai Kőfejtő operaelőadásainak intendánsa azután kérte fel Carmen szerepére Joyce El-Khoury-t, hogy Kristíne Opolais lett operaénekesnő személyes okokra hivatkozva lemondta fellépését.

Joyce El-Khoury állandó vendége a világ jelentős operaházainak és fesztiváljainak, egyebek mellett fellépett már a madridi Teatro Real, a Sydneyi Operaház, a londoni Covent Garden, a washingtoni National Opera, a müncheni Bajor Állami Operaház és a Glyndebourne-i Operafesztivál színpadain is. Nemrég Riccardo Muti irányítása alatt Verdi Álarcosbáljában Amelia szerepében mutatkozott be – idézi a közlemény Daniel Serafint.

Kapcsolódó tartalom

Az operát július 12-től láthatja a közönség a burgenlandi kőfejtőben a francia Arnaud Bernard rendezésében, akinek Carmen-interpretációit az elmúlt években Helsinki, Lausanne, Tokió és Szentpétervár színpadain láthatta a közönség.

Szentmargitbányán egy új produkciót hoz létre Alessandro Camera látványtervezővel és Carlo Ricotti jelmeztervezővel: a kőfejtő kulisszáit a régmúlt idők álomvilágot idéző filmstúdiójává alakítják át.

A darab karmestere Valerio Galli lesz, aki első alkalommal vezényel a kőfejtőben. Irányításával a nemzetközi élvonalba tartozó énekesekből álló együttes szólaltatja majd meg Bizet muzsikáját.

Ajánljuk még