Aktuális

Hajtóvadászat! Kettős gyilkos szökött meg a börtönből

Dolly a Hungária feloszlásáról: Törvényszerű volt

| Szerző: hirado.hu
Közelgő születésnapja alkalmából Dollyt köszönti következő tematikus hétvégéjén a Dankó Rádió május 20-án és 21-én. Az eMeRTon-díjas énekesnő számos felejthetetlen sikerdalával várja hallgatóit a magyar zene rádiója, a Jó pihenést! és a Szív küldi szívnek szívesen című műsorokban hallható exkluzív interjúban Dolly felidézi karrierje fontos állomásait és részletezi, mi vezetett a Hungária feloszlásához.

Exkluzív interjúval és legnagyobb slágereivel ünnepli a magyar könnyűzene egyik legelismertebb énekesnőjét, Magyarország rock’n’roll és rockabilly királynőjét az örökzöld slágereket felvonultató következő tematikus hétvégéjén a Dankó Rádió. A Hungária és a Dolly Roll egykori énekese nagyon korán, már négyéves korában elkezdett énekelni, de csak 1980-ban csatlakozott az akkor már nagy sikerű Hungáriához, amelynek pár évvel későbbi feloszlása sokakat meglepett. Az interjúban az okokról vallott az énekesnő.

Kapcsolódó tartalom

Nagyon sokan rákérdeztek már, hogy miért szűnt meg a Hungária” – kezdte Dolly a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában. „Az az igazság, hogy ebben az együttesben hat dudás volt, és mint tudjuk, két dudás sem nagyon fér meg egy csárdában hát még hat. Törvényszerű volt tehát, hogy ennek vége kellett, hogy legyen, sajnos.”

A Hungária együttes Fenyő-Novai Limbó hintó című dalát adja elő a Magyar Televízió Tánc- és Popdal Fesztiváljának első elődöntőjén, a Nemzeti Színházban (Fotó: Nemzeti Fotótár)

A Hungária együttes feloszlása után 1983-ban megszületett meg a Dolly Roll formáció. A legendás csapattal nagy sikereket értek el, felléptek többek közt Ausztriában, Németországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Lengyelországban és Olaszországban is.

Az énekesnő a külföldi turnék és karrierje fontos állomásai mellett aktuális munkáiról és további érdekességekről is mesél majd a Dankó Rádió tematikus adásában.

Dolly tematikus hétvége – május 20-án és 21-én a Dankó Rádióban.

Ajánljuk még