Megrázó

Leszakadt egy iskolai tornaterem plafonja, több diák megsérült

Júniusban mutatják be a Látom, amit látsz című filmet

Júniusban, a Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatják be a Filmintézet Inkubátor programjában készült Látom, amit látsz című romantikus filmet, Szabó Mátyás rendező első játékfilmjét.

A közönség először június 8-án Veszprémben, majd június 22-től országszerte láthatja a két fiatal nem mindennapi egymásra találásának történetét elmesélő filmet Vilmányi Benett, Hartai Petra, Nagy Mari, Lukáts Andor és Lestyán Attila főszereplésével – közölte a Nemzeti Filmintézet pénteken az MTI-vel.

Szabó Mátyás rendező első játékfilmjének főhőse Ábel, a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, aki a vak Fellegi professzor által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, és speciális képességét elkezdi használni, az elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így megtalálni őket. Élete a munkája körül forog, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel oszt meg.

Kapcsolódó tartalom

A professzor kényszerű távolléte alatt viszont hibát vét, és rácsatlakozik az egykori elveszett gyermekből felnőtt nővé vált Vera látására, akinek a szemén keresztül elkezdi másként szemlélni a világot. A két sebzett fiatal közt különös kapcsolat alakul ki, szerelmesek lesznek egymásba, aminek a következményeivel viszont nincsenek tisztában.

A film rendezője Szabó Mátyás, aki a Határ című vizsgafilmjével mutatkozott be a Karlovy Vary filmfesztiválon 2015-ben. Legutóbbi, Jövetel című kisfilmjében az 1990-es években tomboló ufóláz közben egymásra találó férfi és nő románcát dolgozta fel.

A Látom, amit látsz forgatókönyve a rendező, valamint Mikó Csaba és Barcsai Bálint együttműködésében született meg, az operatőr M. Deák Kristóf volt, a látványtervező Töröcsik Ambrus, a jelmezekért Kasza Emese felelt, a zenei világot pedig Keresztes Gábor alkotta meg. A vezető producerek Iványi Petra és Major István voltak.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még