Fontos

Eljárást indíthat a lengyel ügyészség Donald Tusk ellen

Amerikai író: A woke egy pogány vallás

| Szerző: hirado.hu
Amikor a szólásszabadságot, valamint az egyenlőség és a szabadság alapelveit támadják a woke progresszívek, akkor a legjobb válasz nem politikai, inkább spirituális – mondta Spencer Klavan amerikai író a JNS főszerkesztőjének, Jonathan Tobinnak adott interjújában.

 

A neokohn.hu tudósítása szerint Klavan amellett érvelt, hogy a nyugati gondolkodás alapművei – amelyek e civilizáció két pólusából, Athénból és Jeruzsálemből származnak, valamint a görög filozófusok, a Biblia bölcsessége és vallási tanítása – elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni a társadalom működését és rendjét.

Az amerikai alapítóatyák írásai keretet adnak a kortárs problémák megértéséhez. Tévednek azok, akik azt állítják, hogy ezek a halott fehér férfiak művei csak az európaiaknak vagy a fehéreknek szólnak” – mutatott rá Klavan, hozzátéve, hogy a „nyugati civilizáció gazdagságát inkább magunkévá kell tenni, mintsem félredobni.

Kapcsolódó tartalom

Kijelentette: „azzal, hogy belépünk ezekbe a hagyományokba, valójában egyfajta közösségbe lépünk, amely túlmutat mindazokon, amelyekkel a woke-ok minket meg szeretnének osztani. Túl a fajon, a nemen, a szexualitáson – mindezeken a dolgokon, amelyektől most azt hiszik, hogy az identitásuk mindenek felett áll” – mondta Klavan, aki szerint ebből a jelenlegi helyzetből valójában csak egy út vezet ki: „ironikus módon ez az az út, amelyet a woke-ok a leginkább elítélnek, ez pedig a nyugati hagyomány útja”.

Az amerikai író az interjúban kiemelte, hogy a nyugati hagyományban milyen fontos szereppel bír a hit, és azt mondta: eleve kudarcra van ítélve az a kísérlet, hogy ezt a hitet a „tudományba” vetett hittel helyettesítsék.

A tudomány megmagyarázza, hogyan működik a természet, de azt nem, hogy mi a jó vagy erényes, és miért élünk” – jegyezte meg Klavan a neokohn.hu tudósítása szerint.

Ajánljuk még