Baleset

Tömegbaleset miatt torlódik a forgalom Szentendre határában

Petőfi 200: zenei feldolgozásokra írtak ki pályázatot

Nyílt zenei pályázatot hirdetett a Petőfi Kulturális Ügynökség Petőfi-felhő projekt címmel, a megméretésre zenészek jelentkezhetnek Petőfi-vers-feldolgozásokkal május 31-ig.

A szervezők az MTI-vel szerdán azt közölték, hogy a pályázók 200 előre kijelölt Petőfi-műből válogathatnak. Az elkészülő dal lehet a teljes vers megzenésítése, de legalább négy sor szószerinti idézetét kell, hogy tartalmazza.

Kapcsolódó tartalom

Egy pályázatban kizárólag egy vers feldolgozására van lehetőség, amelyre bruttó 600 ezer forint alkotói támogatást lehet igényelni. Egy magánszemély maximum három dalra nyerhet támogatást bruttó 1,8 millió forint értékben.

A tájékoztató szerint pályázatot nyújthat be olyan magyarországi vagy szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai, horvátországi, szlovéniai, magát magyarnak valló, a pályázat benyújtásakor 18. életévet betöltött magánszemély, aki a felhívás megjelenését megelőzően legalább egy éve tevékenykedik a zeneiparban, valamint igazolni tudja, hogy minimum egy évvel a felhívás kiírása előtt megjelent legalább egy ISRC- (International Standard Recording Code) kóddal rendelkező zeneműve.

További információk és regisztráció a https://hajogyar.hu oldalon érhető el.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még