Fontos

Gulyás Gergely: Az amerikai diplomácia nem tett le arról, hogy Magyarországot belepréselje a háborúpárti álláspontba

Ferenczi Attila színész, valamint Lovász Edina és Zenekara nyerte az idei Versünnepet

Ferenczi Attila beregszászi színművész, valamint Lovász Edina és Zenekara nyerte megosztva az idei Versünnepet, amely döntőjének a Nemzeti Színház adott otthont kedden.

A magyar költészet napján tartották a döntőjét a hivatásos előadóművészeknek rendezett megmérettetésnek, amelyen a tizenegy legjobb produkció versenyzett magyar költők műveivel vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés és képzőművészeti alkotás kategóriákban – közölték a szervezők az MTI-vel.

Kapcsolódó tartalom

Ferenczi Attila, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház művésze Füzesi Magda Zárszámadás című versét szavalta, Lovász Edina és Zenekara pedig Petőfi Sándor Reszket a bokor, mert… című versének megzenésített változatát adták elő.

Az első helyezettek pénzjutalomban részesültek, Párkányi Raab Péter képzőművész Versünnep kisplasztikáját Ferencz Attilának ítélte a grémium.

A produkciókat elbíráló zsűri elnöke Császár Angela színművész volt, mellette Erős Kinga kritikus, szerkesztő, a Magyar Írószövetség elnöke, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző, a tavalyi verseny fődíjasa és Vincze Ottó képzőművész vett részt az értékelésben.

A kiemelt kép illusztráció. 

Kapcsolódó hírek

A költészet maga a szépség, a romantika, a szerelem, a hazaszeretet – ezekért érdemes élni
<em>„A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása, leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről. A legszentebb játék. A kifejezhetetlen körbetáncolása, megidézése, ritka szertartás, míves fohász. Valami, ami születésének pillanatában a halhatatlanságra tart igényt"</em> – Latinovics Zoltán a színészóriás így öntötte szavakba, a szavakba alig önthetőt a költészet elemi erejéről és legfőbb lényegéről.
Blog
A magyar költészet napját ünnepli műsoraival a közmédia
Gazdag műsorkínálattal éltetik a magyar lírát és a bicentenáriumhoz kapcsolódva Petőfi Sándor emlékét a közszolgálati csatornák. Április 11-én egész nap rendhagyó műsorszámokkal, különleges vendégekkel és izgalmas aktivitásokkal várják a közönséget.
Kultúra
Petőfi 200 – Országjáró „versrekordra” készül Lackfi János
Elkészült a Petőfi 200 Országjáró Nagykönyve, amelybe a Kossuth Rádió munkatársai az emlékév alkalmából a Petőfi-kultuszhoz kapcsolódó kifejezéseket gyűjtötték. A Magyarország legkülönbözőbb településein élők ötleteiből készült szószedetből Lackfi János ír rekordnak is beillő verset. A készülő költeményről a József Attila-díjas költő mesélt a Duna Almárium című műsora vendégeként.
Kultúra

Ajánljuk még