Fontos

Mutatóban lesz csak idén kajszibarack a hidegfront miatt

Ünnepi adással folytatódik A Dal

| Szerző: hirado.hu
Rendhagyó zenés húsvétváróval készül a Duna dalválasztója szombaton 19:40-től. A Dal – húsvéti válogatásban A Dal 2023 zsűritagjai az ünnepkörhöz kapcsolódó személyes élményeiket, családi hagyományaikat osztják meg a nézőkkel. Emellett a korábbi évadok versenydalaiból és extra produkcióiból összeállított – az ünnephez illeszkedő hangzású és hangulatú – dalcsokor gondoskodik a hangolódásról.

A Duna dalversenye különleges ünnepi adással készül nagyszombatra.

A húsvéti hagyományokat bemutatva Wolf Kati a tojásfestésben mélyed el Hollókőn, Egri Péter a néptánctudását tökéletesíti, Ferenczi György a természet vad virága lesz – stílusosan – egy rackafarmon Lajosmizsén, Mező Misi pedig a zsámbéki premontrei kolostor romjai között mesél a kereszténység legnagyobb ünnepéről és hitéről.

Galériánkból megtudhatja, hogyan ünneplik a húsvétot a zsűritagok

A műsorban az ünnephez illeszkedő hangulatú és hangzású dalválogatást hallhatnak A Dal korábbi évadainak versenydalaiból és extra produkcióiból. Az összeállításban is megjelenik a dalverseny védjegyének számító műfaji sokszínűség.

Kapcsolódó tartalom

A többi mellett elhangzik az Olyan szép Fóris Ritától, a Meggyfa Horváth Tamás előadásában és A Dal 2019 győztes Az én apám Pápai Jocitól. Míg az extra produkciók közül Tóth Gabitól a Hosszú idők, Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert előadásában az Életre kel, valamint az ítészek dalai. Mindezek mellett a Duna karácsonyi zenés-verses műsorából, az Ünnepeltből is felcsendül egy dal a szombaton 19:40-től jelentkező A Dal – húsvéti válogatásban.

(Fotó: MTVA)

A Dal 2023 húsvét után, április 15-én 19:35-től az első akusztikus elődöntővel és tíz versenydallal folytatódik „Az Év Dala 2023” címért.

A Dal – húsvéti válogatás szombaton 19:40-től a Dunán!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => (Fotó: MTVA)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/04/Wolf-Kati_A-Dal-husveti-valogatas-kreativ-819x1024.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még