Baleset

Megérkeztek a képek: kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító vonat

Elemi erővel sújt le az új Metallica-album címadó dala

| Szerző: Gombos Krisztián
Újabb dal látott napvilágot a Metallica április 14-én érkező új nagylemezéről. James Hetfieldék ezúttal a címadó nótát, a 72 Seasons-t osztották meg a közönséggel.

Nem árul zsákbamacskát a hamarosan érkező, 11. stúdióalbumát illetően a Metallica. A legendás amerikai rockzenekar eddig négy dalt tett elérhetővé a közösségimédia-felületein az új korongról.

Kapcsolódó tartalom

Sorrendben még tavaly novemberben a Lux Æterna (Örök fény) látott napvilágot, azt követte idén januárban a Screaming Suicide, majd március elején az If Darkness Had a Son (Ha a sötétségnek lenne fia), most pedig

itt a lemez címadó nózája, a 72 Seasons (72 évszak), amelyhez videoklipet is forgattak James Hetfieldék.

A tizenkét számot tartalmazó 72 Seasons című album április 14-én jelenik meg, minden dalhoz készült videó, a rajongók pedig a megjelenés előestéjén, április 13-án különleges vetítések keretében végighallgathatják-nézhetik a teljes anyagot.

Ilyen vetítéseket Budapesten is tartanak több moziban, további részletek az együttes hivatalos honlapján érhetők el.

A zenekar az új lemez kapcsán tavasszal világ körüli turnéra indul, a nyárba bőven átnyúló koncertkörút során számos helyen fellépnek majd, Magyarország sajnos kimarad, de több európai városban, így például Hamburgban, Münchenben vagy Varsóban is el lehet csípni a csapatot.

Kiemelt képen a Metallica: Kirk Hammett gitáros, Lars Ulrich dobos, James Hetfield énekes-gitáros és Robert Trujillo basszusgitáros (b-j) (Fotó: Metallica/Facebook)

Ajánljuk még