Időjárás

Meggondolta magát a tavasz! Havazik Budapesten

Wolf Kati már a gimnáziumban tudta, hogy mi a legnagyobb álma

| Szerző: hirado.hu
Wolf Kati már gimnazista korában elhatározta, hogy énekesnő szeretne lenni, ahogy azt is eldöntötte, hogy nem édesapja kapcsolatai által akarja építeni a karrierjét. A Dal 2023 zsűritagja a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában beszélt Nádas Györgynek ideális gyermekkoráról, zenei pályájáról és azt is elmondta, fellépni vagy zsűrizni nehezebb-e egy show-ban.

Egyáltalán nem volt kényszer, hogy zenei pályára lépjen – mondta Wolf Kati a Jó pihenést! című műsorban arról, hogy édesapja, Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző mennyire terelte gyermekként erre a pályára.

Úgy nőttem fel, ahogy minden gyereknek kellene: nagy család, állandó nyüzsgés és jótékony elengedés. E mellett pedig tele volt az életünk zenével és művészetekkel, mindennel, ami csak kell” – emlékezett vissza Nádas György műsorában az énekesnő a Szentendrén töltött évekre.

Kapcsolódó tartalom

Nevét már 1981-ben megismerte az ország, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, amelynek édesapja a zeneszerzője. Tőle mindent megtanult a szakmáról, ám teljesen önerőből szeretett volna érvényesülni a zenei pályán. „Már a gimnáziumban tudtam, hogy énekes akarok lenni. Megbeszéltük, hogy egyedül, tőle függetlenül szeretnék boldogulni, nem az ő farvizén szerettem volna befutni. Bár sokkal hosszabb és rögösebb volt így az utam, de úgy gondolom, mindenkinek a saját útját kell járnia” – szögezte le Wolf Kati.

Wolf Kati (Fotó: MTVA/Máthé Zoltán)

Nádas György szerkesztő-műsorvezetőnek beszélt A Dal 2023 zsűritagjaként betöltött szerepéről is. Mivel többször állt már versenyzőként a másik oldalon, tudja, hogy zsűrizni nehezebb. „Nagyon kell vigyázni, hogy mit és hogyan mondunk, hiszen egy-egy szó az ember lelkébe tud találni” – mondta Magyarország egyetlen dalválasztójának ítésze.

A teljes beszélgetést a műsor Médiaklikk-oldalán hallgathatja újra.

Jó pihenést! – hétvégén 6 órától a Dankó Rádió műsorán!

Ajánljuk még