Aktuális

Élve megtalálták a Tolnán eltűnt ötéves kisfiút

Tündérkert: Báthory Erzsébet „átalakulása” a napfelkeltét is megelőzte

| Szerző: hirado.hu
Szamosi Zsófia, Szőke Abigél és Elek Ferenc sem pihenhetett sokat a Tündérkert-sorozat jeleneteinek forgatása előtt. Amikor mások még javában aludtak, őket már a katakombák mélyén kellett keresnünk. A hirado.hu kisfilmjéből kiderül, hogyan alakultak át a színészek a forgatás előtt.

A kisfilmből kiderül, hogy bizony nem mindennapi egy filmes stáb munkaidő-beosztása. Sok esetben már napfelkelte előtt megkezdik a felkészülést a színészek, hiszen az első jelenet forgatása a kora hajnali órákban történik.

Megtudhatjuk, hogy a hajnali kezdés ellenére hogyan hangolódnak a feladatra a művészek a sminkszobában. Szamosi Zsófia Báthory Erzsébetté alakulása esténként órákba is telhet – ennyi idő kell, hogy a modern vámpírtörténetek alapjául is szolgáló személyt megjeleníthessék az alkotók,

Kapcsolódó tartalom

Móricz Zsigmond háromkötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján nyolcrészes, epizódonként 48–52 perces sorozat készült a Megafilm és az MTVA koprodukciójaként, a Nemzeti Filmintézet támogatásával.

A televíziós premier 2023 szeptemberében várható, a sorozatot a közmédia nézői láthatják először.

Kiemelt kép: hirado.hu

Ajánljuk még