Aktuális

Novák Katalin fogadta Orbán Viktort a Sándor-palotában

Szombaton kialakul A Dal 2023 elődöntős mezőnye

| Szerző: hirado.hu
Az élő show-ba bejutott negyvenes mezőnyből még tíz dal várat magára, de már csak öt hely kiadó az akusztikus elődöntőbe. A dalverseny negyedik válogatójában ismét a legújabb hazai dalok és műfaji sokszínűség várja a Duna nézőit szombaton 19:35-től.

A harmadik válogató versenydalai és előadói komoly szakmai építő kritikákat kaptak a zsűritől. Néhány produkció megítélése vitát is szült az ítészek között. A szigorúság elengedhetetlen, hiszen A Dal 2023 az ország slágerét keresi.

A Dal 2023 harmadik válogató (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter négy dalt juttatott közelebb az Év Dala 2023 címhez.

Kapcsolódó tartalom

Panka és Kristóf a Nincsen semmi boldogságom című népzenei elemekkel tűzdelt közös szerzeményüket adták elő, amelyet Mező Misi álló tapssal és 10 ponttal jutalmazott, ugyanígy a dalt léleksimogatóan vagánynak nevező Wolf Kati, valamint Ferenczi György is. A Jazztelen Kaja meg sex produkciója felszántotta a stúdiót és sikert aratott, a szájharmonika-szólóval fűszerezett funky dalt Ferenczi György 10 pontra értékelte.

Panka és Kristóf A Dal 2023 harmadik válogatóján (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

Miviana Égni kell című egyedi hangzásvilágú tüzes dala – amely Wolf Kati szerint még jobb volt élőben, mint a demófelvételen – akusztikus verzióban is bizonyíthat. Kamarás Iván táncdalfesztiválokat idéző Polinéz sanzonjára Egri Péter egyszavas értékelést – „Végre!” – és 10 pontot adott.

Kamarás Iván A Dal 2023 harmadik válogatóján (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

A közönségszavazatok megint egy rock-metál bandát mentettek meg, a From The Sky a klasszikus zenét elegyíti a hörgéssel az Antarktika című dalban.

From The Sky A Dal 2023 harmadik válogatóján (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

A versenydalok bemutatkozását extra produkció követte, A Dal 2023-ban debütált Takács Nikolas és Koszi Janka Hazámban című duettje. A dalválasztó hazánk nagyjai előtt tiszteleg az extra produkciókkal, így a Petőfi-bicentenárium alkalmából a negyedik válogatóban szintén a költő, forradalmár egy megzenésített műve hangzik majd el.

A különleges Petőfi-dal előtt újabb 10 dal versenyez az élő show-ban:

  • Berki Artúr – Végtelen Harc
  • Dos Diavolos – Nem tanulunk semmiből
  • Fekete Bori – Ördöglakat
  • Kocsis Tibor – Szükség van rád
  • LILy – Visszatáncoltál
  • LongStoryShort! – Ez vagyok én
  • Mocskonyi Dörgő – Most is ott a parton
  • Potatopatch – Színes Film
  • The Sign – Fejest ugrottam
  • TITÁN – Éjféli járat
A Dal 2023 negyedik válogatójának versenyzői (Fotó: MTVA)

A válogatókat két akusztikus elődöntő követi húsvét után, amelyekből már csak 4-4 dal jut a döntőbe. A nyolc finalistát a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri. A győztes dal előadója az Év Dala 2023 cím, illetve a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A 40 versenydal már meghallgatható Adal.hu-n, a nyereményjáték fülön történő szavazással értékes A Dal ajándékcsomagok nyerhetők. A részletek megtalálhatók a műsor hivatalos weboldalán.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTok-csatornáját, valamint Adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 negyedik válogató szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után!

A Dal a tiéd!

Ajánljuk még