Legfrissebb

Belügyi kormánykabinet-ülést hívott össze Orbán Viktor a Karmelita kolostorba

Elveszítette testvérét és szerelmét, a zene mentette meg az énekesnőt

A 2000-es évek Ooops! lánycsapatában ismertté vált Péterfy Kinga tragédiák sorozatát élte át, de fájdalmát alkotó energiává formálta. Az M2 Petőfi TV zenés portréműsorában, a Magas és Mélyben Koltay Anna műsorvezetőnek mesélt minderről.

Még gyermek volt Péterfy Kinga, amikor családjával Romániából Magyarországra költözött, de már akkoriban megmutatkozott a zene iránti érdeklődése. Tinédzserkorában az elektronikus zene szólította meg, ám később popzenekarban énekelt, és jazzéneklést is tanult. Itthon az Ooops! lánybanda énekesnőjeként kezdett karriert, majd Monacóban próbált szerencsét: kaszinókban énekelt a világ minden tájáról érkező, gyakorlott zenésztársaival. Egy szörnyű baleset azonban hazaszólította őt, és azután többé már nem tért vissza.

„A testvérem és a kedvese egy diszkóbaleset áldozata lett. Jucika, a testvérem barátnője egy fantasztikusan gyönyörű lány volt, aki modellkedett, és egy szórakozóhelyen belékötött egy társaság. A mai napig nem tisztázták a körülményeket, annyi derült ki, hogy ezután autós üldözés történt. Túl gyorsan mentek, megpördült az autó, és a balesetet sajnos nem élték túl” – idézte fel a tragikus napot Péterfy Kinga az M2 Petőfi TV műsorában. Az énekesnő a család támasza akart lenni a nehéz helyzetben, ezért sokáig elnyomta a fájdalmát, és nem költözött vissza Monacóba sem. Az élet szomorú fordulataként két évvel ezelőtt ismét át kellett élnie, milyen nehéz elveszíteni valakit, akit szeret. Szerelmét és zenésztársát ragadta el tőle egy rettegett betegség.

„Egyik pillanatról a másikra lett beteg, miközben ő volt a legjózanabb életű, a leglazább és legfantasztikusabb ember, akit valaha ismertem. Fájlalta a hasát, elment különböző vizsgálatokra, de már az első ultrahangon látszott, hogy van valami a máján. Rosszindulatú daganatokat találtak a máján és az epéjén. Az utolsó pillanatig támogattam őt” – mesélte az előadóművész, aki ebben az időszakban kezdett meditációval és jógával foglalkozni. A zene mellett ezek jelentették számára a kapaszkodót ahhoz, hogy a tragédia ne törje teljesen össze. Míg szerelmét ápolta, rengeteg dalt írt: új dalok születtek a K-Moringa nevű formációjában és folytatta párjával közös zenekarát, az Indigo Theoryt harmadik zenésztársukkal. A teljes beszélgetés elérhető a Magas és Mély Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Magas és Mély – péntek esténként 20:40-től az M2 Petőfi TV-n!

Ajánljuk még