Időjárás

Már nyolc vármegyére adott ki másodfokú riasztást a viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat

Elhunyt Jankovits József, az Operettszínház bonvivánja

Életének 73. évében elhunyt Jankovits József, a Budapesti Operettszínház bonvivánja – tudatta a teátrum szombaton az MTI-vel. A Liszt Ferenc-díjas operetténekest, színészt türelemmel viselt, hosszas betegségek után érte a halál.

 

Jankovits József a legigényesebb bonvivánszerepek kiváló tolmácsolója volt – olvasható a teátrum gyászjelentésében. A Budapesti Operettszínház Jankovits Józsefet saját halottjának tekinti.

Temetéséről később adnak tájékoztatást.

Jankovits József 1951. január 3-án született. 1979 és 1981 között a Szegedi Nemzeti Színház, 1981-től a Budapesti Operettszínház tagja volt.

A művészt 1990-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

Főbb szerepei között volt Szu Csong (Lehár: A mosoly országa); Józsi (Lehár: Cigányszerelem); Edwin (Kálmán: Csárdáskirálynő); Homonnay Péter, Barinkay Sándor (Strauss: A cigánybáró); Tasziló (Kálmán: Marica grófnő); Eisenstein (Strauss: A denevér); Hunyadi László Erkel Ferenc operájában; Don José (Bizet: Carmen).

A kiemelt képen Zsadon Andrea és Jankovits József Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjében a Fővárosi Operettszínházban. (Fotó: MTI/Földi Imre)

Ajánljuk még