Legfrissebb

Tűz volt egy soroksári ipartelepen, egy gázpalack is felrobbant

A Dal 2023 – Ők lépnek színpadra ma este a harmadik válogatón

| Szerző: hirado.hu
Rókusfalvy Lili és Fodor Imre ma ismét 19:35-től várja a nézőket, szombat este folytatódik a könnyűzene ünnepe a Dunán! Az élő show negyvenes mezőnyének egy része már bemutatkozott, szombaton ismét tíz ígéretes dal verseng az Év Dala 2023 címért. A Dal 2023 szombati válogatójának extra produkciója egy megzenésített Petőfi-vers lesz. A bicentenárium alkalmából készült dalt Koszi Janka és Takács Nikolas adja elő.

A Dal 2023 következő adásában a tíz versenydal mellett extra produkcióiban különleges duettet hallgatnak a nézők Koszi Janka és Takács Nikolas előadásában.  Egyikük számára sem idegen a showműsor, hiszen Takács Nikolas A Dal 2020 versenyzőjeként, míg Koszi Janka vokalistaként szerepelt korábban a dalválasztóban.

Kapcsolódó tartalom

A Dal 2023 második válogatójában is megmutatkozott a műfaj védjegye, a műfaji sokszínűség, a pop, az alternatív zene és a metál rock is képviseltették magukat. A szombati harmadik válogató adásban újabb tíz előadó áll színpadra saját dalával.

A Dal 2023 harmadik válogatójának versenyzői (Fotó: MTVA)

A Dal harmadik válogatójának fellépői:

Bihary Kira – Tiszavirág

From The Sky – Antarktika

Jazztelen – Kaja meg sex

Kamarás Iván – Polinéz sanzon

Marcell – Felhők közt

Mivana – Égni kell

Panka és Kristóf – Nincsen semmi boldogságom

Schultz Gellért feat. tá.dé – Paraván

Szekér Gergő – Hol jársz?

The Sharonz – Dilemma

A második válogatóban Mező Misi kiemelte, hogy nemcsak új magyar dalok, hanem egy új szerző generáció is bemutatkozik Magyarországnak, hiszen számos előadó maga írta a versenydalát.

Kapcsolódó tartalom

A Dal a páratlan országos, főműsoridős bemutatkozási lehetőség biztosítása mellett egyedülálló támogatást nyújt a zenészeknek. A győztes dal előadója – az Év Dala 2023 cím, illetve a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. A közmédia feladata és küldetése, hogy a Duna show-műsora az új magyar dalok megszületését ösztönözve a magyar könnyűzene katalizátora legyen, továbbörökítse a gazdag hazai kultúrát, és gondozza a magyar nyelvet.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesse A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube-– és TikTok-csatornáját, valamint Adal.hu-t, hogy ne maradjon le semmiről!

A Dal 2023  szombaton 19:35-től a Dunán!

A Dal a tiéd!

Ajánljuk még