Rendkívüli

Gyalogosok közé hajtott egy autós, többen megsérültek

A hét lemeze – Kulisszarovat a legsikeresebb zenei albumokról

Az elmúlt évtizedek legsikeresebb albumait szemlézi szombat esténként az M2 Petőfi TV Nézzünk szét! című műsorának A hét lemeze rovata. A rovat műsorvezetője, Lola az MTVA Archívumát hívja segítségül a múltidézéshez: régi felvételek, interjúk segítik a nosztalgiában az előadókat. Hamarosan Dolly és Szikora Róbert is a vendégek között lesznek, akik sosem hallott történeteket osztanak meg a nézőkkel.

Tudtad, hogy a Dolly Roll első névötletei között eleinte a Dolly és a Huligánok vezetett? Gondoltad volna, hogy a zenekar énekesnője csak a színpadon magabiztos? Kezdetben, ha kamera előtt kellett beszélnie, olyannyira zavarba jött, hogy megszólalni se tudott. Annak idején csaknem hússzor vették fel a bemutatkozó interjújukat, mert az előadóművész zavarában csak három mondatot tudott ismételgetni. Hallottál már a szegedi dedikáló turnéjukról, amin még a rendőrség is részt vett? Ezekre a kérdésekre mind választ ad az M2 Petőfi TV szombati, március 25-i műsora, a Nézzünk szét!, amelyben a novemberben indult A hét lemeze című rovat még a legnagyobb zenerajongók számára is újdonságokkal szolgál.

„A hét lemeze egy igazi szerelem projekt az életemben. Énekesnőként lehetek a műsorvezetője egy olyan rovatnak, ami azt gondolom, hogy hiánypótló jelenleg. Kirándulhatok a zenei stílusok között, és fantasztikus érzés, hogy igazi legendák mesélik el, hogyan alkottak maradandót a zenei életben. A rovat indulása óta olyan nagy múltú zenekarok tagjait láthattam vendégül, mint a KFT vagy Neoton Família, de a Junkies és az Ocho Macho is járt már nálunk”  – nyilatkozta Lola a rovatról, ami a műfaji sokszínűség jegyében készül.

Dolly A hét lemeze stúdiójában (Fotó: M2 Petőfi TV)

A műsor legizgalmasabb része, hogy sosem hallott kulisszatitkokat tár a nézők elé. A Máté Péter-díjas Szikora Róbertről például kiderül, hogy miután befejezte pályafutását a Hungária dobosaként, punkzenekart akart alapítani ZOO névvel, de mivel az első zenekari próbákon megszületett a legendás „csikidám” alaptónus, ez határozta meg végül a banda későbbi hangzását. Kevesen tudják, de a zenekar egzotikus megjelenését Rejtő Jenő regényeinek világa inspirálta, ők hozták divatba Magyarországon elsőként az állat- és a katonai terepmintát. De a következő, április 1-jei adásból arra is fény derül, miért fordultak meg a tevék az R-GO első lemezborítójának későbbi kiadásain.

A hét lemeze – minden szombaton 22 órától az M2 Petőfi TV Nézzünk szét! című műsorában! 

Kövesd A hét lemezét az M2 Petőfi TV videócsatornáján is!

Kiemelt kép: Az R-GO A hét lemeze stúdiójában (Fotó: M2 Petőfi TV)

Ajánljuk még