Időjárás

Több helyen is záporok törik meg ma a napsütést

A Dal 2023 – A harmadik válogatóval folytatódik a magyar könnyűzene ünnepe

| Szerző: hirado.hu
Műfaji sokszínűség, az új generáció zeneszerzői és egy vadonatúj duett Caramel és Horányi Juli előadásában A Dal 2023 második válogatójában. Az élő show negyvenes mezőnyének fele már bemutatkozott, szombaton ismét tíz ígéretes dal verseng az Év Dala 2023 címért.

A dalválasztó második válogató adására hazánk nagyjai, Petőfi Sándor, Madách Imre, valamint a Himnusz 200 tiszteletére egy különleges dal született, melyet extra produkcióként Molnár Ferenc Caramel és Horányi Juli adott elő. A Kétszáz év című duettel a magyar kultúrát és a magyar nyelvet ünnepelte a hazai könnyűzenei paletta frissítését célzó dalverseny. A következő válogató adások extra produkcióiban a Petőfi 200 alkalmából eddig még nem hallott megzenésített versek hangoznak el.

A szombati, harmadik válogató adásban újabb tíz dal érkezik élő zenei kísérettel:

A Dal 2023 harmadik válogató (Fotó: MTVA)
  • Bihary Kira – Tiszavirág
  • From The Sky – Antarktika
  • Jazztelen – Kaja meg sex
  • Kamarás Iván – Polinéz sanzon
  • Marcell – Felhők közt
  • Mivana – Égni kell
  • Panka és Kristóf – Nincsen semmi boldogságom
  • Schultz Gellért feat. tá.dé – Paraván
  • Szekér Gergő – Hol jársz?
  • The Sharonz – Dilemma

A tét az elődöntőbe jutás, ahol már akusztikus verzióban szólalnak meg a produkciók, az április 29-i döntőben pedig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri a finalistákat.

A második válogatóban Mező Misi kiemelte, hogy nemcsak új magyar dalok, hanem egy új szerző generáció is bemutatkozik Magyarországnak, hiszen számos előadó maga írta a versenydalát.

Szekeres András (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

A zsűripontszámok szoros mezőnyt alakítottak ki, de csak négy dalt juttathattak az elődöntőbe. Wolf Kati kiosztotta A Dal 2023 első 10 pontját Szekeres Andrásnak. A Junkies punk-rock énekese lírai oldalát mutatta meg Az ősz című dalában. Továbbjutott Kohánszky Roy új zenekara, a Roy Galeri Boldog vagy című „fesztiváldala”, mely a frontember feleségével való megismerkedéséről szól.

Roy Galeri (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

Pádár Szilvi a Súlytalannal a műfaji sokszínűség jegyében meghozta a jazzt a műsorba. A QUACK Akkor is című egyedi stílusú produkciója nem csak a zsűrit győzte meg, a műsorvezetők, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre táncra is perdültek. Az 5. továbbjutó a közönség szavazatai alapján ismét egy metál zenekar lett, az EVERFLASH Édenkertje így visszatér az akusztikus fordulóban.

EVERFLASH (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

A 40 versenydal már meghallgatható adal.hu-n, a nyereményjáték fülön történő szavazással értékes A Dal ajándékcsomagok nyerhetők. A részletek megtalálhatók a műsor hivatalos weboldalán.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTok-csatornáját, valamint Adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A zsűri tagjai, Egri Péter énekes, gitáros, dalszerző, a Mystery Gang együttes alapítója és frontembere, Mező Misi, énekes, zenész, a Magna Cum Laude együttes alapítója és frontembere, Wolf Kati énekes, dalszerző, és Ferenczi György zenész-énekes, a Rackajam együttes alapítója A Dal 2023 televíziós show-műsor második válogatóján (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Dal 2023 harmadik válogatója szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után!

A Dal a tiéd!

Ajánljuk még