Aktuális

Egy friss kutatás szerint Trump kiütné Bident

Molnár Ferenc „Caramel” A Dal színpadán egy különleges duettel

Szombat este folytatódik a könnyűzene ünnepe a Dunán. A Dal 2023 következő adásában a 10 versenydal mellett extra produkció hangzik el a dalválasztó két korábbi versenyzője, Molnár Ferenc „Caramel” és Horányi Juli előadásában. A Himnusz 200 és a Petőfi-bicentenárium alkalmából írt dallal készülnek a második válogatóra.

A Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa, Adamis Anna munkássága után dupla bicentenáriumot ünnepel az ország dalversenye. A magyar nyelv és kultúra tiszteletére az idén 200 éves Himnusz és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából született dal hangzik el a szombati adás extra produkciójában. A duett előadói Molnár Ferenc „Caramel” Máté Péter-díjas énekes, A Dal egykori fellépője és zsűritagja, valamint A Dal korábbi évadainak versenyzője, Horányi Juli. A Petőfi 200 alkalmából a következő két válogató adásban olyan extra produkciók várják a nézőket, amelyek a forradalmár költő szerzeményeit dolgozzák fel eddig még nem hallott formában.

Kapcsolódó tartalom

A szombati második válogató adásban 10 előadó lép fel saját dalával, közülük többen visszatérő versenyzői a dalválasztónak:

1AM x Pál Dénes x Nagy Bogi – Eljátszottam
Bernadett – Anya bújj mellém
CARMEN ft. Torres Dani – Félig árva
Elishaz – A világok haragja
EVERFLASH – Édenkert
Gábor Márkó – Nem rólunk szól
Pádár Szilvi – Súlytalan
QUACK – Akkor is
Roy Galeri – Boldog vagy
Szekeres András – Az ősz

A Dal a páratlan országos, főműsoridős bemutatkozási lehetőség biztosítása mellett egyedülálló támogatást nyújt a zenészeknek. A győztes dal előadója – „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. A közmédia feladata és küldetése, hogy a Duna showműsora az új magyar dalok megszületését ösztönözve a magyar könnyűzene katalizátora legyen, továbbörökítse a páratlan hazai kultúrát és gondozza a magyar nyelvet.

Kapcsolódó tartalom

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTok-csatornáját, valamint adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 második válogató szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után!

A Dal a tiéd!

Kiemelt kép: MTVA

Kapcsolódó hírek

A közönség szemével nézi A Dal 2023 produkcióit Egri Péter
A művészet feladata, hogy hasson a nézőre, ezért A Dal 2023 zsűritagjaként is olyan előadásokat keres Egri Péter, amelyek lenyűgözik – fejtette ki a Duna Önök kérték című műsorában a rockabilly zene magyar nagykövete, aki immár másodszor csatlakozott az ítészekhez a Dunán szombat esténként látható élő dalválasztó show-ban.
Kultúra
A Dal 2023: nagy visszatérők a második válogatóban
Az élő show-ba bejutott 40 versenyző közös Adamis Anna dalcsokrával és új műsorvezető párossal kezdetét vette március 11-én a magyar könnyűzene ünnepe, A Dal. Rókusfalvy Lili és Fodor Imre szombaton ismét 19:35-től várja a nézőket. A második válogató adásban újabb tíz versenydal mutatkozik be, és öt jut tovább az elődöntőbe.
Belföld
Megvannak A Dal 2023 első válogatójának továbbjutói
Megvannak A Dal 2023 első válogatójának továbbjutói. A tegnap esti élő show-ban 10 dal mutatkozott be a Dunán, <a href="https://hirado.hu/belfold/cikk/2023/03/12/a-dal-2023-megvannak-az-elso-valogato-tovabbjutoi/">amelyek közül öt jutott tovább</a>. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is négyről a zsűri, az ötödikről pedig a nézők döntöttek. A második válogató jövő szombaton lesz.
Kultúra
A Dal 2023 – Ők lépnek színpadra ma este, az első válogatón
Tíz versenydallal veszi kezdetét ma A Dal 2023 első válogatója. A show-műsor idei házigazdái, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várják a nézőket szombatonként 19:35-től. A rangos zenei versenyen Mező Misi, Wolf Kati, Ferenczi György és Egri Péter értékeli a produkciókat, melyek között már ott van az év dala.
Belföld

Ajánljuk még