Aktuális

Tömegbaleset az M1-esen: hétfő estére szűnt meg a torlódás az autópályán

Magyar származású színésznő kapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat

A Minden, mindenhol, mindenkor két színésze, Jamie Lee Curtis és Ke Huy Quan kapta a legjobb mellékszereplőknek járó elismerést a 95. Oscar-díjátadó gálán vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban. Jamie Lee Curtis büszkén hirdeti magyarságát a világban, hiszen nagyapja Mátészalkán látta meg a napvilágot.
Ke Huy Quan vietnami-amerikai (b) és Jamie Lee Curtis magyar-amerikai színésznő (j) a legjobb mellékszereplőnek, míg Michelle Yeoh maláj-amerikai (b2), valamint Brendan Fraser amerikai színész a legjobb főszereplőnek járó elismeréssel a kezükben a 95. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2023. március 12-én. (Fotó: MTI/EPA/Caroline Brahman)

A Daniel Kwan és Daniel Scheinert rendezésében készült, párhuzamos dimenziókban játszódó sci-fi az idei filmes díjszezon nagy favoritja volt, az amerikai filmakadémia 11 Oscarra jelölte.

Kapcsolódó tartalom

A legjobb férfi mellékszereplő Oscarját elnyerő, Vietnamban született, kínai-amerikai Ke Huy Quan a nyolcvanas évek óta először kapott fontos filmes szerepet, és játékáért idén már megkapta a hollywoodi színészcéh (SAG) díját is.

A legjobb női mellékszereplő kategória díjazottjának, Jamie Lee Curtisnek is ez volt az első Oscar-jelölése.

A 64 éves díva nagyapja, Tony Curtis édesapja Mátészalkán látta meg a napvilágot.

A legjobb animációs film Oscarját a mexikói filmrendező, Guillermo del Toro Pinokkiója nyerte. A gála a Dolby Színház színpadára ejtőernyővel érkező Jimmy Kimmel műsorvezető bevezetőjével kezdődött.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen:

Ajánljuk még