Interjú

Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Tele van a két kezem boldogsággal” – Elkészült a Cziffra György életét bemutató dokumentumfilm

Március 13-án debütál a Cziffra György életét bemutató, Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilm a Cziffra Fesztiválon.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eddigi legátfogóbb, tudományos kutatásokon alapuló alkotás Petrovics Eszter rendezésében és forgatókönyve alapján, a Nemzeti Filmintézet támogatásával jött létre Cziffra születésének 100. évfordulója alkalmából.

A film premierje március 13-án a Cziffra Fesztiválon lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, március 31-én pedig Zalaegerszegen vetítik – írják a szervezők.

A közlemény szerint a film Balázs János zongoraművész kalauzolásával mutatja be a világhírű pianista művészi pályáját, kalandos életútját.

A dokumentumfilmben a hazai és a nemzetközi zenei élet kiválóságai is megszólalnak: Balogh Kálmán, Cyprien Katsaris, Michel Sogny, Pápai Erika, Vásáry Tamás, valamint a közelmúltban elhunyt Szakcsi Lakatos Béla.

„A virtuozitás, a spontaneitás, a nyitottság, a szabadság Cziffra előadói egyéniségét éppúgy jellemezte, mint életét és az emberekhez való viszonyát. Nagyon fontos volt számára Magyarország, itt vált művésszé, de a világsikert Párizs hozta meg számára”

– idézik a közleményben Petrovics Eszter rendező, forgatókönyvírót.

A film gyártója a Szupermodern Filmstúdió, rendezője és forgatókönyvírója Petrovics Eszter, producere Lajos Tamás, narrátora, szakértője és zeneszerzője Balázs János.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még