Rendkívüli

Két ember meghalt, többen megsérültek egy vonatbalesetben

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Farsang című Caragiale-vígjátékot mutatja be a Thália Színház

A Farsang című darabot mutatja be szombaton a budapesti Thália Színház. Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt vígjátékát Hamvai Kornél új fordításában és átdolgozásában, Keszég László rendezésében láthatja a közönség.

Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt „megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós” vígjátékot, amely az új fordításban még pontosabban és igazabban mutat rá a szerelem, a hiúság és a szerelemféltés miatti gyarlóságainkra – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kapcsolódó tartalom

Mint írják,

a történet főhőse Nicu (Vida Péter), a világon mindennel ügyeskedő és bizniszelő vállalkozó.

Kevés neki, hogy holmi tetoválószalont üzemeltessen, ezért – nem hivatalosan – befúrja magát a román kormányelitbe, hogy ott alkotóművészeti vénáját kidomborítva megszerezzen egy zsíros kulturális miniszteri állást.

Azzal azonban nem számol, hogy a párhuzamosan futtatott szerelmi afférjai megnehezítik a dolgát. „És amikor jön a farsang, a jelmezekben hirtelen már az sem egyértelmű, kinek kire is kell féltékenynek lennie. Az álarcok felkerülnek, a gátlások le, és a szerelmi sokszögben már nincs se igazság, se szégyen, se lelkifurdalás” – olvasható az előadás ajánlójában.

Mint írják,

a farsangi bohózat legfőbb tanulsága, hogy hiába vagyunk őszintébbek álarcban, ha nem tudjuk, kivel beszélünk.

Az 1885-ben írt darabban a főszerepet alakító Vida Péter mellett Gubás Gabi, Szabó Erika, Bokor Barna, Csőre Gábor, Hevesi László, Mózes András és Domokos László játszik.

Az előadás díszlettervezője Árvai György, jelmeztervezője Szűcs Edit, a dramaturg Enyedi Éva, a zene Márkos Albert munkája.

Kiemelt képünk: Thália Színház Facebook-oldala

Ajánljuk még