Baleset

Az ütközés elkerülhetetlen volt: 40 szentendrei ovis utazott a buszban, amikor a férfi büntetőfékezett

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rejtélyes Csontváry-festmény kerül kalapács alá

| Szerző: hirado.hu
Csontváry Kosztka Tivadar egyik jelentős művét állítja ki és kínálja eladásra az Art and Antique vásáron a Virág Judit Galéria. A művészeti seregszemlét március 2. és 5. között rendezik meg a Bálnában, a Csontváry-mű kiléte azonban a megnyitóig teljes titokban marad a nagyközönség előtt.

Újabb Csontváry-művel adja meg az Art & Antique vásár színvonalát a Virág Judit Galéria – derül ki a hirado.hu-hoz eljuttatott közleményből.

A magyar festőóriás Piros ruhás gyermek című képét 2022-ben állították ki ezen a rendezvényen, az a festmény a művész életművének egyik legismertebb és legtöbbet publikált darabja. Idén egy hasonló szenzációval készül a Virág Judit Galéria, ám, hogy melyik alkotást tárják a publikum, az a megnyitóig hétpecsétes titok marad.

„Mindig hatalmas ünnep a hazai műkincspiac életében egy Csontváry-kép felbukkanása. Büszkék vagyunk arra, hogy a Hídon átvonuló társaság, a minden aukciós rekordot megdöntő Titokzatos sziget, valamint a Piros ruhás gyermek után ez a mostani már a negyedik alkotás a művésztől, amelyet bemutatunk és értékesítésre kínálunk az elmúlt két évben. Az Art and Antique vásár inspiráló környezet, amely évről évre egy tető alá hozza a kereskedőket és a műkedvelőket” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria vezető művészettörténésze.

Az Art & Antique vásáron a galéria klasszikus és kortárs műveket egyaránt kiállít. A látogatók megcsodálhatják többek között Paál László és Mednyánszky László egy-egy tájképét, valamint a korai magyar modernizmus egyik gyöngyszemét, Dobai Székely Andor párizsi fürdőzőket ábrázoló festményét is.

A kiállítás kiemelkedő művei közé tartozik továbbá Nádler István 1996-ban készült Cím nélkül sorozatának három nagy méretű olajképe, emellett Lakner László 1964-es Kürt és káposzta című alkotása. Ezek mellett Rozsda Endre apró elemekből, kaleidoszkópszerűen felépített Kompozíciója, Konok Tamás 1976-os Tension linéaire című műve, Keserü Ilona hetvenes évekbeli szitanyomatai (June Variation A, Accord C), illetve a nemrég elhunyt Bak Imre, Birkás Ákos, Fehér László és Hencze Tamás művei is megtekinthetők majd a Bálnában március 2. és 5. között.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még