Rendkívüli

Robbanás történt Clevelandben, halott és sérültek is vannak

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Friss, fűszeres és gyors – Mediterrán ízek Novodomszky Évával a Főmenüben

| Szerző: hirado.hu
Rómába kalauzolta nézőit a Főmenü legutóbbi adása, amelybe a Duna olaszrajongó műsorvezetője, Novodomszky Éva is ellátogatott. Néhány olasz gasztro tippet is megosztott a műsorban, amelyeket utazásai során és olasz anyósától tanult meg.

Széll Tamás és Böröcz Zsófia, a Főmenü két állandó házigazdája legutóbb az Almárium műsorvezetőjét, Novodomszky Évát látta vendégül. Két félig olasz gyermek édesanyjaként és egy olasz étterem vezetőjeként nem kérdés, hogy otthon is zömével a mediterrán ízek dominálnak. A család óriási tésztarajongó, innen jött az ötlet évekkel ezelőtt, amiért a pizzatészta-gyártásba is belefogott a Duna közkedvelt arca. A sokasodó tésztagombóc-üzlet mellett sem veszíti el a főzés és az olasz gasztrokultúra iránti lelkesedését. A Főmenü legutóbbi adásában olasz útjairól, tapasztalatairól és az ízek birodalmában tett barangolásáról mesélt.

Olaszország nemcsak a kultúrája, hanem a földrajzi adottságai miatt is lenyűgöző hely. A sokféle termővidék miatt a gasztronómiája csodálatos. A szicíliai konyha nagy kedvencem, mert rengeteg benne a zöldség, a hal és a pisztácia. Gyors, friss, fűszeres ételeket lehet belőlük készíteni. A római konyha a dús legelőkön tartott állatok miatt csúcs tejtermékeket kínál: isteni tejet, tejszínt, vajat és sajtokat találunk arra. Nem beszélve a Piemonte tartomány hegyeiről és a világhírű mogyorójáról” – kezdte a Duna gasztroműsora, a Főmenü vendégeként Novodomszky Éva, akit sokkal nyitottabbá és kíváncsibbá tett az, hogy alaposabban megismerkedett az olasz konyhával. Olasz anyósa sok receptet megosztott vele az elmúlt években, és a tésztaszószokat ezek alapján, hagyományosan, házilag készíti, de mindig szívesen kóstol újdonságokat is.

Bárányt és kecskét sokáig egyáltalán nem fogyasztottam, az olasz létforma eredménye, hogy már ezeket is bátran megkóstolom. Faszénen grillezve, parázson sült padlizsánnal vagy más zöldségekkel nagyon izgalmas fogások” – tette hozzá Novodomszky Éva, akit Széll Tamás egy különleges „olasz gyrosszal” kínált az adásban, Böröcz Zsófi pedig egy ínyencséggel, az abesszin bogánccsal örvendeztette meg. A teljes adás újranézhető a Médiaklikken, ahol 60 napig elérhetők a Főmenü korábbi adásai, valamint a receptek is.

Főmenü – minden szombaton 17 órától a Dunán!

Ajánljuk még