Rendkívüli

Hackertámadás érte az FBI-t

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kihirdették a „Szelfizz a Magyar Zene Házával” felhívás fődíját

„Szelfizz a Magyar Zene Házával!” címmel hirdetett közösségi aktivitást a közmédia, amelynek fődíja az emblematikus épület látványterve Sou Fujimoto aláírásával. Magyarország legnagyobb médiavállalatának célja, hogy felhívja a figyelmet a Közmédia Év Embere 2022 Díjjal kitüntetett építész látványos alkotásának kulturális és közösségépítő jelentőségére. A játékra február 28-ig lehet jelentkezni.

Kapcsolódó tartalom

A közszolgálati média tavaly a Magyar Zene Háza tervezőjét, Sou Fujimotót választotta a Közmédia Év Emberének a magyar kulturális életre gyakorolt korszakalkotó munkássága elismeréseként. A közmédia „Szelfizz a Magyar Zene Házával!” címmel meghirdetett aktivitása az épület kulturális és közösségi értékére hívja fel a figyelmet.

A nyereményjátékban való részvételhez a sztárépítész pompás épületével kell egy szelfit készíteni, és beküldeni február 28., kedd éjfélig az evembere@mtva.hu e-mail címre.

A résztvevők közül kisorsolt nyertes megkapja az emblematikus épület látványtervét a világhírű tervező aláírásával. A beküldött képekből a Magyar Zene Házát ábrázoló fotómozaik készül, továbbá valamennyi kép megjelenik majd galériaként a Médiaklikk.hu oldalon, amelyen egyéb részletek is megtalálhatók.

Fotó: MTVA

Sou Fujimoto az M5 kulturális csatorna Kontúr című műsorának vendégeként korábban azt nyilatkozta: „Egy épület, mint üres szerkezet semmit sem jelent, akkor telik meg élettel, ha az emberek belakják, ekkor mondhatjuk, hogy elkészült.” A Közmédia Év Embere 2022 díjjal kitüntetett építész remekműve a megnyitása óta több száz kiállításával és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásával Budapest meghatározó helyszínévé és hazánk egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált. Magyarország legtöbbet díjazott fejlesztését, Európa egyik legelismertebb épületét világszerte is a legjobbak között tartják számon.

A közmédia küldetésének része azon kiemelkedő teljesítmények elismerése, amelyek hozzájárulnak a nemzeti, közösségi összetartozást erősítő értékteremtéshez és –gyarapításhoz, gazdagítják a világ magyarságát. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által 2020-ban, hagyományteremtő céllal létrehozott Közmédia Év Embere Díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, aki szakmai pályafutásával és életútjával maradandó értéket hozott létre, valamint nagy hatást gyakorolt az adott év eseményeire.

Kapcsolódó tartalom

A Közmédia Év Embere díjat 2020-ban Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója vehette át, 2021-ben pedig Szilágyi Áron olimpiai-, világ és Európa-bajnok kardvívó kapta.

Kiemelt kép: A Magyar Zene Háza (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még