Fontos

„Okkal nevezzük őket objektumoknak” – Washington tanácstalan a felbukkanó repülő tárgyak kapcsán

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Harcba szállt az „őrült magyar” csapata a Tündérkertben

| Szerző: hirado.hu
Esett már le harmincméteres várfokról egy szűk lyukba, de ütötte már le Eddie Murphy is Magyarország egyik legelismertebb kaszkadőr szakértőjét, Gulyás Kiss Zoltánt, aki a Tündérkert-sorozat csatajeleneteit irányította.

„Begyakorolt elemsort ültettünk át harci jelenetbe, alkalmazkodva a terep adottságaihoz. Igyekeztünk a rendezővel úgy megalkotni a jeleneteket, hogy a színészek is részt tudjanak venni benne” – mesélte a film előkészületeiről Gulyás Kiss Zoltán kaszkadőr, aki esett már le 30 méteres várfokról egy szűk lyukba, amiért rá is ragasztották az „őrült magyar” jelzőt, de ütötte már le Eddie Murphy, dolgozott Antonio Banderasszal, James Belushival, Dennis Hoperrel és Jeanne Moreau-val, valamint két Guinness-rekordot is jegyez.

Móricz Zsigmond háromkötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján nyolcrészes, epizódonként 48–52 perces sorozat készült a Megafilm és az MTVA koprodukciójaként, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A televíziós premier 2023 szeptemberében várható, a sorozatot a közmédia nézői láthatják először.

Az 1922-ben kiadott Tündérkert és a belőle készülő filmadaptáció forgatásának kezdete között pontosan száz esztendő telt el az. 2022-ben csaknem 90 napon keresztül, átlagosan 150 fős stáb dolgozott a kosztümös sorozaton, és több mint 30 helyszínen jártak. A filmet Madarász Isti rendezi, aki ezúttal Magyarország egyik legelismertebb kaszkadőr szakértőjével munkálkodott a csatajeleneteken.

Kapcsolódó tartalom

A különleges látványvilágú sorozat forgatókönyvén csaknem négy évig dolgoztak. A készítők egyik fő célja, hogy Móricz regényét még fogyaszthatóbbá tegyék a fiatalok számára. A sorozat azt a korszakot mutatja be, amikor Erdély a Habsburg és az Oszmán Birodalom között sodródik. Az ifjú erdélyi fejedelemnek, Báthory Gábornak folyamatosan konfliktusokkal és politikai cselszövésekkel kell szembenéznie.

A főhős szerepében Katona Péter Dániel száll harcba Erdélyért, míg atyai mentorát, Bethlen Gábort Bokor Barna játssza. Az epizódok jövő ősszel kerülnek képernyőre a Dunán.

Kiemelt kép: hirado.hu

Ajánljuk még