Fontos

Orbán Viktor üzent a háromnapos kormányülés után

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Dal 2023 – Újabb tíz dal az élő show-ban

A Petőfi Rádió reggeli műsorába ma is tíz versenydal és A Dal 2023 egyik idei zsűritagja érkezett. Egri Péter idén is az ítészek között ül az ország első számú televíziós dalversenyében. A Talpra magyar vendégeként arról is beszélt, milyen esélyekkel indulnak a változatos zenei műfajból és szakmai tapasztalattal érkező versenyzők.
Fotó: MTVA

Idén is páratlan lehetőséget nyújt a pályakezdő zenészeknek és az új dalukat népszerűsíteni kívánó tapasztalt előadóknak és zenekaroknak a Duna több héten át tartó zenés dalválasztó show-ja. A Dal 2014 versenyzőjeként, majd a műsor zsűritagjaként egyaránt ismert Egri Péter, a Mystery Gang rockabilly zenekar frontembere a Petőfi Rádió vendégeként árulta el, ő is csatlakozik Mező Misivel a dalválasztó szakmai bírálóihoz.

„Bár különböző zenei szegmensből érkező tagok vannak a zsűriben, mind ugyanazt keressük. A Dal egy nemzeti dalválasztó, ahol az év dalának megtalálása a cél, amit sanszosan megírhat olyasvalaki, aki évtizedek óta a szakmában van, de akár egy ifjú titán is” – mondta a Talpra magyar című műsorban Egri Péter, aki második alkalommal lesz A Dal zsűritagja. A több nemzetközi turnét is megjárt zenész hozzátette, szerinte érdemes magyar nyelven írni a szerzeményeket, és kiemelte, a jó dal ugyan könnyeden szórakoztat, de semmiképp sem felszínes.

A Dal 2023 újabb tíz versenydala:

Fekete Bori – Ördöglakat
From The Sky – Antarktika
Jazztelen – Kaja meg sex
HolyChicks – Víz alatt levegő
Kamarás Iván – Polinéz sanzon
Kocsis Tibor – Szükség van rád
Kovács Áron – Lennél
LILy – Visszatáncoltál
LongStoryShort! – Ez vagyok én
Marcell – Felhők közt

A 40-es mezőny felére már fény derült, csütörtökön és pénteken 8 órától a Petőfi Rádióban azonban 10-10 új dal kerül fel A Dal 2023 idei dallistájára, amelyek között már ott van Magyarország 2023-as slágere. Az év dala várományosai mellett bemutatkozik a teljes zsűri is.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTok csatornáját, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 – március 11-től szombat esténként a Dunán!

Ajánljuk még