Időjárás

Életbe lép a hideg idő miatti vörös kód három hazai régióban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hamarosan érkezik egy kiadatlan dal a Linkin Parktól, itt az első részlet

| Szerző: Gombos Krisztián
Meteora című albumának közelgő 20. évfordulójához kapcsolódóan hamarosan egy korábban soha nem publikált dalt jelentet meg a Linkin Park.

Bár énekesük, Chester Bennington 2017-es tragikus halála óta a Linkin Park takaréklángon működik, az elmúlt 20–25 év egyik legsikeresebb rockzenekara azért időről időre hallat magáról. Hivatalosan sosem oszlottak fel, 2017 októberében nagyszabású koncerttel emlékeztek elhunyt frontemberükre, a banda rapper-zenei mindenese, Mike Shinoda pedig szólóelőadóként azóta is aktív, 2019 márciusában Budapesten is fellépett.

A banda, közeledve a második nagylemezük, a Meteora megjelenésének 20. évfordulójához, mostanában ismét mozgolódni kezdett. Weboldalukon egy furcsa rejtvényeket tartalmazó interaktív játékot helyeztek el, amelyben újabb és újabb részleteket fedhetünk fel, s ezek mindegyike a Meteora albumra utal. A játékban az asztalon heverő diktafonra kattintva az együttes TikTok-oldalára jutunk el, ahol egy rövid részletet hallgathatunk meg egy eddig kiadatlan dalból.

@linkinpark

“Lost,” a new, never-before-heard song from the Meteora archives. Out Friday, February 10th. http://lprk.co/lostpresave #Meteora20 #LinkinPark

♬ Lost – Linkin Park

Azóta már az is kiderült, hogy a Lost címet viselő szám, amely a Meteora korszakából származik, február 10-én, pénteken lát majd napvilágot. Az új dal megjelenése előrevetíti, hogy a srácok alighanem valami nagyobb dobással is készülnek, megünnepelendő a második albumuk kerek születésnapját. Így tettek három évvel ezelőtt is, mikor debütáló kiadványuk, a Hybrid Theory lett húszéves: demókkal és korábban nem hallott dalokkal kibővítve adták ki újra a lemezt, hozzá kapcsolódó ruha- és ajándéktárgy-kollekcióval megtámogatva.

Hasonlóra számíthatunk most is pénteken, az új dal megjelenését követően valószínűleg kapunk majd infókat a csapat további terveit illetően is.

A kiemelt képen Mike Shinoda (balra) és Chester Bennington, a Linkin Park két énekese látható a banda egy 2015-ös fellépésén. Fotó: Rick Kern/WireImage/Getty Images

Kapcsolódó hírek

Júniusban visszatér Budapestre a Gojira
Egy éven belül második magyarországi koncertjére készül a Gojira. A modern metal francia nagyágyúi június 12-én szántják fel a csepeli Barba Negra színpadát.
Kultúra

Ajánljuk még