Aktuális

Késsel szúrtak meg egy nőt Brüsszelben, méterekre az EU székházától

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fájdalmas emlék ihlette a Kuckó mackó című gyerekdalt

| Szerző: hirado.hu
Pap Rita és Bodnár Attila popduójának olyan örökzöld gyerekdalokat köszönhetünk, mint a Csovi-csovi Jasper, a Hápi kacsa, a Miss Pipi vagy a Kuckó mackó. Utóbbiról sokan nem gondolnák, de egy szomorú eset hatására született – osztotta meg az Almárium adásában az énekesnő.

Ki ne emlékezne Kuckó mackóra, a 90-es évek popdalából ismertté vált karakterre? A dalszövegben emlegetett kedves becenév Pap Rita egykori szerelméhez tartozott, aki az énekesnő nagy fájdalmára tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt. Az előadóművész úgy fogalmazott, annak idején úgy érezte, mintha valaki lediktálta volna neki a dalt, annyira könnyedén megszületett.

„Sok szempontból különös ez a dal. A mi munkamódszerünk az volt, hogy Attila megírta a zenét, majd utána készült el hozzá a dalszöveg. A Kuckó mackó az egyetlen olyan szerzeményünk, amihez előbb készült el a szöveg, mint zene” – mesélte Pap Rita az Almárium vendégeként, akit elkísért zenésztársa és férje, Bodnár Attila is. Az előadópáros a mai napig szívesen dolgozik együtt, jelenleg is készítenek friss dalokat, de ezek már nem a gyerekeknek, hanem a felnőtt korosztálynak szólnak.

„Súlyos tartalmú, de lendületes dalok születtek. Olyan témákról, amelyekkel foglalkoznunk kell. Ilyen például a környezetvédelem. Azt üzenjük, hogy fogjunk össze, védjük meg a földet, és jobb állapotban adjuk tovább a következő generációnak, mint amilyenként mi kaptuk” – beszélt legújabb munkáikról Bodnár Attila. A zenész hozzátette, azt tapasztalják, hogy a közönségük nyitott az új dalokban megfogalmazott üzenetekre, ez pedig előadóként rendkívül boldoggá teszi őket. A teljes beszélgetés újranézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a műsor korábbi adásai is.

Almárium – szakértő- és sztárvendégekkel, minden hétköznap 13:30-tól, folytatás 15:00-kor és 16:50-kor a Dunán!

Ajánljuk még