Rendkívüli

Késes támadás Németországban, két ember meghalt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Paul McCartney eddig ismeretlen fotóival nyit újra a londoni portrégaléria

Paul McCartney nagyközönség számára eddig ismeretlen fotóival nyit újra júniusban, három év szünet után a londoni National Portrait Gallery – jelentette be a galéria szerdán.

A Beatles korai éveiben készült fényképekből nyíló kiállítás az Eyes of the Storm (A vihar szemei) címet viseli majd. Nicholas Cullinan galériaigazgató elmondta: Paul McCartney 2020-ban kereste meg a múzeumot azzal, hogy felfedezett egy köteg fényképet az 1963-as évek végéről és az 1964-es évek elejéről, amelyekről azt gondolta, hogy elvesztek.

Cullinan hozzátette: rendkívüli fotókról van szó, amelyek egy fontos és nevezetes kulturális pillanatot örökítenek meg egy olyan ember szemével, aki „közel volt a tűzhöz”.

A tárlat június 28-tól október 1-ig látogatható majd.

A National Portrait Gallery június 22-én nyit újra. Idén Yevonde Middleton 20. századi brit fotós képeit, David Hockney legújabb alkotásait, valamint feketebőrű amerikai és angol művészek portréit is megcsodálhatják az érdeklődők.

A londoni Trafalgar tér közelében található galéria 2020 tavaszán zárt be egy átfogó renoválás erejéig, amelynek keretében átalakították az előcsarnokot, létrehoztak egy tanulóközpontot, valamint teljesen újjászervezték a gyűjteményt.

Ajánljuk még