Aktuális

Vonattal ütközött a lövöldözés elől menekülő férfi

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A legendás Queen elárulta színpadi sikereinek titkát

| Szerző: hirado.hu
A legendás zenészek szerint, az élő koncerteken a hangzás, a fénytechnika roppant fontos, ezekből áll össze a „big picture”. Brian May szerint a turnék utolsó állomásán mondhatták el, hogy úgy „szólt a zenekar”, ahogy előre eltervezték.

A legendás Queen zenekar két tagja, Brian May és Roger Taylor egy videóbejegyzésben beszélt arról, hogy mi volt az 1971-ben alapított rockzenekar színpadi sikerének a titka.

A Queen Twitter-oldalára feltöltött bejegyzésben a világ egyik legjobb gitárosaként számon tartott asztrofizikus, Dr. Brian May – a turnékat megelőző próbákról – elmondta, egészen apró, kis részekből állt össze a színpadi siker, amelyeknek együtt kellett egészet alkotniuk.

„A fények, a hangzás, mind-mind roppant fontos. Mire a turné utolsó koncertjét adja az ember, már minden tökéletesen működik”

– tette hozzá ironikusan.

A kiváló dobos, Roger Taylor szerint nem minden dal „működik élőben”, van olyan, hogy a zenész elgondol valamit, és az élőben teljesen másként hat.

„Érthető okokból nem játszottuk néhány komplikáltabb dalunkat élőben”

mondta a zenész.

A legendás zenekar évek óta az amerikai énekessel, Adam Lamberttel dolgozik közösen, aki természetes módon nem tudja pótolni a világ talán legjobb énekesét, előadóját, a negyvenöt évesen elhunyt Freddie Mercury-t.

Az egykori Népstadionban, 1986-ban fellépett Queen, Mercury halálát követően egy időre abbahagyta a koncertezést – John Deacon basszusgitáros 1997-ben akasztotta végleg szögre a hangszerét – ám 2005 óta a banda újra aktív.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még