logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Különleges regény készül Budapest 150. születésnapjára, még várják a személyes történeteket a műhöz

Január végéig várják a személyes és városi történeteket a főváros 150. születésnapjára készülő Budapest Nagyregényhez – áll a Budapest Brand MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a kötethez, amelyben minden kerületnek saját fejezetet szentelnek, Budapesthez köthető történeteket várnak. A főváros 150. születésnapján, november 17-én megjelenő könyv 23 fejezetét 23 népszerű, kortárs író fogja megalkotni, azokból a történetekből is inspirálódva, amelyeket a városlakók küldenek be számukra.

Többek között Cserna-Szabó András, Dragomán György, Mán-Várhegyi Réka és Tompa Andrea is részt vesz a nagyregény megírásában, a többi írót pedig fokozatosan, a projekt előrehaladásával jelentik be a szervezők.

A civil anyaggyűjtés november 17-én, a főváros 149. születésnapján indult el a Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együttműködésében.

A legfeljebb 4000 karakter hosszú, egy kerület, városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez kapcsolódó történeteket január 31-ig online, a www.bpnagyregeny.hu honlapon lehet beküldeni, a Történetküldés gombra kattintva.

A közleményben kiemelik, hogy azok a történetek sem vesznek el, amelyek kimaradnak a kötetből. Ezek megjelenhetnek a Budapest Nagyregény kísérő kiadványaiban vagy elhangozhatnak eseményein.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még