logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szerénységre és életvidámságra tanít a Keleti Ágnes-dokumentumfilm

| Szerző: hirado.hu
A film rendezője, Oláh Kata a Család-barát adásában mesélt néhány kulisszatitkot a január 9-én este a Dunán országos tévépremierben debütáló portréfilmről. A hiánypótló alkotás Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornászról három évig készült, gazdag archív felvételekkel és animációs betétekkel.

A rendszeres tornászást csak 16 éves korában kezdte el és soha sem akart minden áron győzni – Keleti Ágnes, minden idők legeredményesebb magyar tornásznője szerint a kornak nincs nagy szerepe a sportsikerekben, annál inkább a lelki beállítottságnak.

Kapcsolódó tartalom

A 102. születésnapját ünneplő, ötszörös olimpiai bajnokot a Duna a róla szóló új dokumentumfilmmel köszönti: az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes január 9-én, 20:25-kor debütált a csatornán. Oláh Kata, a film rendezője a Család-barát műsorában mesélt néhány kulisszatitkot.

Kapcsolódó tartalom

Elképesztő életút, hihetetlen küzdelmek és óriási sikerek, mégsem tudják sokan, kicsoda Keleti Ágnes. Noha a ma élő legidősebb olimpiai bajnok, még sosem készült róla egész estés dokumentumfilm, ezt a hiányt pótolni kellett. Elbeszéléseit hallgatva rengeteg életbölcsességet megtanulhatunk tőle, a derűről, az élet szeretetéről, valamint a szerénység és az alázatosság erejéről. Arra is tanít, hogy humorral és iróniával az élet legkegyetlenebb pillanatait is átvészelhetjük” – kezdte a Duna magazinműsorában Oláh Kata, hozzátéve, hogy bár több filmes felkérést kapott már Keleti Ágnes korábban, visszahúzódó alkata miatt rendre visszautasította azokat.

Felidézte, hogy egy jelenetben, amikor fia fellapozta a családi albumot, és sorolta a különböző díjátadókról készült fotókat, csak legyintett, mert ki nem állhatja a feltűnéskeltést.

Kapcsolódó tartalom

A rendező azt is megosztotta, családi csodaként tekint a filmre, hiszen szeretteivel közösen készítette: férjével, Csukás Sándor Balázs Béla-díjas operatőrrel, valamint lányával, Csukás Borbála producerrel.

Ajánljuk még