logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Beethoven-esttel indul a MÁV Szimfonikus Zenekar Szőke Tibor-mesterbérlet sorozata

Beethoven-esttel indul csütörtökön a MÁV Szimfonikus Zenekar négy hangversenyből álló Szőke Tibor-mesterbérlet sorozata a Müpában.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben olyan karmesterek vezényletével hallgathatja meg a közönség a koncerteket, mint Kovács János, Farkas Róbert, Takács-Nagy Gábor és Charles Dutoit – közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A csütörtöki Beethoven-esten Kovács János vezényletével Beethoven I. és V. szimfóniája hangzik el, közöttük pedig a szerző egyik fiatalkori műve, az Ah perfido! (Ó, te álnok!) kezdetű hangversenyária Kolonits Klára szoprán közreműködésével.

A második hangversenyt Farkas Róbert, a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere vezényletével február 9-én tartják. A műsoron Mahler és Csajkovszkij művei szerepelnek, az est közreműködője Elisabeth Leonskaja zongoraművész lesz.

A március 16-i Beethoven Forever című est szólistája Maxim Vengerov orosz hegedűművész, dirigense pedig Takács-Nagy Gábor, a MÁV Szimfonikusok állandó vendégkarmestere lesz. A műsoron Beethoven III. (Eroica) szimfóniája szerepel.

A mesterbérlet negyedik hangversenye május 4-én lesz. A Romantika géniuszai című esten Berlioz és Liszt népszerű műveit hallhatja a közönség a Grammy-díjas Charles Dutoit vezényletével. A hangversenyen Liszt első, Esz-dúr zongoraversenye hangzik el Balázs János előadásában, valamint Berlioz Római karnevál nyitánya és a Fantasztikus szimfónia című műve lesz hallható.

A Szőke Tibor-mesterbérlet egyes koncertjeire szólójegyek is vásárolhatók a szabad helyek függvényében – olvasható a zenekar közleményében.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még