logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szív, bátorság, szerelem – fut az Aranybulla-sorozat a Dunán

Látványos csatajelenettel szögezte a nézőket a televízió-képernyő elé az Aranybulla című történelmi sorozat első epizódjának nyitó jelenete. A II. András életét, emberi és uralkodói nagyságát középpontba állító hatrészes sorozat mozivászonra kívánkozó történetet mutat be testvérviszállyal, hatalmi harccal és szenvedélyes, igaz szerelemmel.

December 25-én este debütált a Dunán az Aranybulla 800. évfordulójának tiszteletére készített nagyszabású történelmi sorozat első része, amelynek már kezdő képkockái azt sugallták, a nézőkre nem pusztán egy rendhagyó „történelem óra” vár. Az Ifjú herceg című epizód előrevetíti az idősebb király harcát, ugyanakkor megmutatja, milyen gyermekkori élményekben gyökerezik András és bátyja, Imre szembenállása. A szerelmi szál is hangsúlyos szerepet kap, amely aztán az udvaron belüli ellentétekhez és Gertrúd tragédiájához vezet. Bár tudható a királyné sorsa, a sorozatot nézve mégis feléled a remény, hogy a történet ezúttal jó véget ér, mint a hollywoodi filmekben.

A széria amellett, hogy látványos történelmi áttekintést nyújt az Árpád-házi királyok koráról, az ország kül-és belpolitikai helyzetéről, olyan eseményeket is bemutat, amelyeket csak legendák őriznek. Ilyen András és Imre testvárharcának végkimenetele, amikor András térdet hajt bátyja, az akkori király előtt.

Kapcsolódó tartalom

A lebilincselő sorozatból még négy részt láthatnak a Dunán a nézők december 30-ig, minden nap 20 órától. A további epizódokban megismerhetik II. Andrást, a korát megelőző reformgondolkodót, aki olyan folyamatokat indított el, amelyek 800 esztendeje hatással vannak Magyarország történelmére. A tervek szerint a gyönyörűen kidolgozott, játékfilmbe illő jeleneteket kiegészítve, az alkotók jövőre moziban is bemutatják a filmet.

Az Aranybullához hasonló látványos, nagyszabású új filmeket a következő évre is tartogat a Duna. Olyan magyar filmek premierjei várnak a csatorna nézőire, mint a január 9-én látható Keleti Ágnes olimpiai bajnokról szóló dokumentumfilm, az Aki legyőzte az időt. Továbbá január 22-én a Petőfi 200 emlékévre készült, A helység kalapácsa című eposzparódia, és január 31-én a Béke a nemzetek felett című film. Mindezek megszakítás nélkül láthatók, mint a moziban.

Aranybulla – hatrészes történelmi sorozat december 25-30. között, 20 órától a Dunán!

Ajánljuk még