logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jótékonysági koncertet is ad Mága Zoltán hegedűművész újévkor

A január 1-jei, 15. jubileumi gálakoncert előtt, 14 órától ezúttal is jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán hegedűművész mások mellett az egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a pedagógusoknak is.

A művész az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében – az elmúlt napokban „a XV. Budapesti Újévi Koncerttel kapcsolatban” megjelent cikkekre reagálva – azt írta: „a béke, a szeretet, valamint a tisztelet és megbecsülés jelképeként 2023. január 1-jén ismét dupla előadással köszöntjük az új esztendőt Kossuth-díjas művészek és népszerű előadók közreműködésével a Papp László Budapest Sportarénában”.

Mága Zoltán azt írta: a mostani, 15. jubileumi újévi koncertre meghívták és tiszteletjegyet biztosítanak a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját.

„Amennyiben valakit megbántottam azzal, hogy a pedagógusoknak ingyenes tiszteletjegyet biztosítottunk, ezúton is elnézést kérek” – fogalmazott közleményében Mága Zoltán.

Tiszteletjegyet adnak továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek.

Fontosnak tartom, hogy ingyenes jegyek biztosításával azok is élőben láthassák a gálaműsort és együtt ünnepelhessenek, akik eddig még nem jutottak el az újévköszöntő koncertünkre, vagy a gazdasági válság miatt idén kevesebbet tudnak a zenei kultúrára áldozni” – fogalmazott a hegedűművész.

A délutáni és az esti előadáson, amely azonos műsorrenddel és repertoárral valósul meg, elismert előadók lépnek színpadra, többek között Rost Andrea és Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesek, valamint Molnár Piroska és Bodrogi Gyula, a nemzet színészei, Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész, Esztergályos Cecília, Balázs Péter és Lukács Sándor Kossuth-díjas, Voith Ági Jászai Mari-díjas színművészek, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes, továbbá a világhírű amerikai sztár, Sheléa Frazier – tudatta Mága Zoltán.

Az ünnepi eseményre a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk is meghívást kapott”. A koncerten a világ magyarságának egységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a meghívott rangos művészekkel egy közös produkcióban állnak majd ki Európa és a világ békéjéért – írta a művész.

Az összegzés felidézi, hogy a mostani gálaműsor hasonló módon zajlik majd, mint a 2022-es évet köszöntő koncert, amelyen mintegy 13 ezer orvosnak, ápolónak, rendőrnek, katonának, a katasztrófavédelem dolgozóinak, valamint az önkéntes civileknek, karitatív szervezeteknek mondtak köszönetet.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még