logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Aranybulla-film: Nem volt könnyű II. András bőrébe bújnia Veréb Tamásnak

| Szerző: hirado.hu
Az Aranybulla 800. évfordulójára készült nagyszabású történelmi sorozatot a Duna nézői láthatják először, december 25-e és 30-a között. A főbb szerepekben Trill Zsolt és Veréb Tamás láthatók, utóbbi az M5 műsorának vendégeként osztotta meg forgatási tapasztalatait.

A legtöbben zenés színdarabokból ismerik Veréb Tamást, aki ezúttal a filmvásznon bizonyít: II. András lovagkirály bőrébe bújik. A filmszerep komoly kihívás volt számára, több szempontból is – árulta el az M5 Librettó című műsorának vendégeként.

Ez volt az első komoly, felnőtt filmszerepem, ami rögtön mélyvíz: egy kosztümös történelmi dráma. Parókát, szakállat kaptam és egy több rétegű, páncélos hadi jelmezt viseltem. Izgalmas volt több, mint 20 kilós plusz teherrel játszani hosszú órákon keresztül, leülni benne az ebédszünetben pláne kihívást jelentett

– emlékezett vissza a forgatásra Veréb Tamás énekes-színész, aki az Aranybulla főszereplőjének, II. Andrásnak ifjú kori karakterét formálja meg. A fiatal előadóművész szerint az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb történelmi témájú alkotása lehet a Dunán december 25. és 30. között bemutatkozó tévéfilmsorozat.

Bízom benne, hogy az Aranybullával az István, a király rockoperához hasonló, unikális és ikonikus dolog született. A történet lebilincselő, a szakma kiválóságai vitték filmre, a 21. századi filmigényekhez igazodva. Az előzetesből már láthatják a nézők, hogy a képi világa túlzás nélkül felveszi a versenyt a tömegek által rajongott Trónok harcával

– hangsúlyozta Veréb Tamás. A színművész elmondta, hálás azért, hogy forgatás közben szélesíteni tudta történelmi tudását is, és reméli, hogy az iskolás korosztályt is képes megszólítani a film, mert érthetően, élményszerűen tálalja a magyar történelem és a középkori Európa fontos eseményeit.

Aranybulla – hatrészes történelmi sorozat december 25–30. között, este 8 órától a Dunán!

Kiemelt kép: NFI/Aranybulla

Kapcsolódó hírek

Egy kivételes magyar király története elevenedik meg az Aranybulla-sorozatban
Karácsony első napjától látható a Dunán az Aranybulla című hatrészes történelmi sorozat, amelyben olyan részletekre is fény derül II. Andrással kapcsolatban, amelyek nem ismerhetők meg az átlagos történelemkönyvekből. A 800 éves évforduló alkalmából készült produkció jelentőségéről az alkotók meséltek az M5 Librettó című műsorában.
Kultúra

Ajánljuk még