logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márciusban mutatják be a Hadik című történelmi filmet

Március 9-ől lesz látható a magyar mozikban az 1757-ben játszódó Hadik című történelmi film, amely Hadik András berlini portyájának történetét eleveníti fel a klasszikus magyar kalandfilmek stílusában.

A magyar filmtörténet olyan klasszikusainak, mint A kőszívű ember fiai, vagy az Egri csillagok stílusában, mégis a legmodernebb technikai megoldásokkal kiegészülve készült el a Hadik, amelynek forgatása több mint hat hónapon át tartott és idén februárban ért véget – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Az 500 fős stáb a felvételek többségét Keszthelyen, Gyenesdiáson, Mohácson, Pécelen, valamint az NFI fóti Huszárik stúdiójában, a Gödöllő melletti Babatpusztán és Komáromban rögzítette. Utóbbi helyszínen a berlini csata jeleneteit vették fel, amelyben Hadik András huszár csapatával elfoglalta a várost, és ahonnan tetemes hadisarc, valamint a legendás 24 darab balkezes kesztyű birtokában nem sokkal később hirtelen távozott is.

A film címszerepét Trill Zsolt alakítja, Mária Terézia szerepében Horváth Lili látható. Mellettük játszik a filmben Szalma Tamás, Molnár Áron, Szabó Győző, Derzsi János, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Forgács Péter, Kovács Lajos, Mucsi Zoltán, Lábodi Ádám és Tordy Géza is.

A Hadik a Nemzeti Filmintézet támogatásával a B&L Line gyártásában készült, rendezője Szikora János, producere Nagy Endre. Technikai rendezője Dyga Zsombor, az akciójelenetek megtervezésében a hollywoodi kaszkadőrszakértő, Steve Dent és Gulyás Kiss Zoltán működött közre. A film operatőre Győri Márk.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még